Ets aquí
Inici > General > Esports > 44 ANYS DE LA 1A CURSA DEL PAVO (GALL DINDI) ORGANITZAT PER L’ESCOLA DE CICLISME DE MONT-ROIG

44 ANYS DE LA 1A CURSA DEL PAVO (GALL DINDI) ORGANITZAT PER L’ESCOLA DE CICLISME DE MONT-ROIG

Redacció

30-12-2023

Un any més, s’ha disputat la Cursa del “Pavo” (gall dindi). Enguany fa 44 anys de la 1a edició de l’any 1979 organitzada per la Penya Ciclista (cal descomptar els dos anys de la Covid-19, el 2020 i 2021). Lluny queden aquelles curses esplèndides, amb moltes bicicletes, categories, disputes, esprints, els premis dels titots, etc. que, feien que força corredors de la comarca vinguessin per Sant Esteve a Mont-roig. La plaça Nova (Miramar) era el nexe de tota la “moguda”.

Ara, l’Escola de Ciclisme de Mont-roig continua la tradició de la cursa i sempre és bo que les tradicions no es perdin, com és el cas de la Cursa del “Pavo”.

La part baixa del poble (av. de Catalunya, carrer de Vinyols, Indústria, Poliesportiu, etc.) ha estat testimoni de les curses segons les categories. Estaven programades les de: ratolins, llebres, “pavo-open” i també es podia anar amb disfresses nadalenques i l’organització havia previst canvis de categoria, segons la participació, de la canalla en la cursa.

Un any més, cal agrair a l’Escola de Ciclisme l’organització d’aquesta cursa i a l’Ajuntament la seva logística perquè es pugui dur a terme i no es perdi aquest tradicional esdeveniment esportiu a Mont-roig.

Cartell de la “Cursa del Pavo”
Top