Ets aquí
Inici > General > Opinió > L’1-O DE 2017 A MONT-ROIG O QUAN LES MENTIDES S’ADOBEN AMB ODI

L’1-O DE 2017 A MONT-ROIG O QUAN LES MENTIDES S’ADOBEN AMB ODI

Miquel Anguera, “Beatet”

02-10-2019

Malgrat que he de confessar que no vaig poder aguantar ni 2 minuts veient el judici-farsa que es va muntar a la sala segona del TS, des del febrer fins al juny d’enguany, em permeto fer aquest petit article a Ressò després de llegir el que es va publicar el passat nou d’abril sobre aquest tema de l’ignominiós judici (un resum, esclar) a  redacción@20minutos.es (EFE) i que, per postres, hi surt el nom del nostre estimat Mont-roig. No me n’he pogut estar, en aquest segon aniversari del referèndum…

Diu així el resum d’alguns testimonis“… Los últimos guardias han descrito cómo se vieron forzados a abandonar “con un sentimiento de miedo” muchos centros electorales a la carrera tras ser agredidos y perseguidos por la “masa”. Eso sucedió en el Ayuntamiento de Garrigàs (Girona)…

Un altre testimoni continua: “Salí corriendo, porque temí por mi integridad física”, ha señalado. “Nos perseguían hasta los mismos vehículos, salimos aceleradamente” ha dicho otro mientras que un tercero ha señalado que esa multitud de personas les persiguió “cara a cara”…

También ocurrió lo mismo en el instituto de Montroig del Camp (Tarragona).

“Cuando nos subimos a los vehículos fueron detrás de nosotros, nos persiguieron hasta que abandonamos el pueblo durante unos 400 metros, nos iban empujando hacia las afueras de la población”, ha explicado un agente. Este mismo agente ha recordado cómo antes de correr fueron retrocediendo sin dar la espalda a la masa, porque tenían miedo de que les pudieran atacar: “Estaban encolerizados”…

En algunos de estos lugares los agentes usaron esprays de defensa personal para “disuadir a la gente” y “evitar males mayores” porque estaban recibiendo “golpes a discreción”, si no les llovía botella de agua, piedras y monedas, como ya relataron en otras sesiones sus compañeros que actuaron en otros puntos de Cataluña. Y, como han venido apuntando la mayoría de guardia civiles, los que han declarado este martes han vuelto a recordar que vieron a una pareja de mossos en los colegios, a veces “apoyados en una pared”, pero que nunca les prestaron ayuda.

Por su parte, un responsable de Información de la Policía Nacional ha cargado contra el dispositivo de los Mossos, que le hacía pensar que estaba “planeado para que se llevase a cabo el referéndum”, dado que muchos permitieron el recuento con ellos presentes e incluso dos agentes llegaron a contar votos…”.

Qualsevol persona de Mont-roig que llegeixi això i que l’1-O anés a votar a l’Institut Antoni Ballester, o senzillament passés per allí, se n’adonarà de les nombroses mentides d’aquest relat i, probablement sigui un rècord Guinness per metre quadrat (millor dit: per minut).

I ara jo em pregunto: “… sentimiento de miedo? Però no havíem quedat que el seu valor “se le supone?”, com diu aquell carnet que et donaven a la “mili”?. Més encara: “…nos persiguieron hasta que abandonamos el pueblo durante unos 400 metros, nos iban  empujando…” Carall! Des l’Institut Antoni Ballester fins al pont de la T-310, hi ha 400 metres? Potser que vagi a l’oculista aquest testimoni, oi? Sort que el Marchena ens guarda el vídeo on es pot veure clarament que Mont-roig sembla una processó de les d’abans, amb aquell silenci, recolliment i veneració que no pas la desmesurada i devastadora força de l’increïble Hulk empenyent les hordes piolíniques fins al total abandonament de la històrica vila de Mons-rubeus, pel camí dels Arenals. Més: “… esa multitud de persones (encara bé que diu persones i no pas massa tumultuària…) les persiguió ‘cara a cara’ ”.

Algú em pot explicar com es menja això de perseguir “cara a cara”. El que s’escapa va davant i el que va darrere és el que persegueix, oi? Aleshores, com es poden veure la cara? No entenc res… Ara estic buscant mont-rogenques i mont-rogencs perquè aportin fotos de la parella de mossos que, segons el relator, estaven “apoyados en una pared”. Si era Mont-roig, de quina paret parla? També m’agradaria saber quins dos mossos “…llegaron a contar votos” i en quina localitat!!

Ja veieu que, passats 2 anys del referèndum de l’1-O (que vam votar i vam guanyar, per cert) encara hi ha moltes incògnites per esbrinar. Per exemple, si el gran poeta Gustavo Adolfo Bécquer deia “…dime mujer,  cuando el amor se olvida, sabes tu a donde va?”, jo ara els diria: I les tones i tones de mentides que han anat escampant, saps tu, on faran cap?

Què us hi jugueu que gairebé tots els recursos judicials, posats per l’independentisme, en aquest el nostre procés, faran cap a la lleixa de l’oblit?? (per no dir la paperera). Per cert, recordeu la famosa frase de la inefable Sorayita, “procés en liquidació”?? Encara no se n’han adonat que els catalans som molt tossuts i pacífics i que el burro “català”-fa poc en perill d’extinció-, s’està recuperant d’allò més??

Ple extraordinari del 2-10-2017
Concentració a l’IES, vaga general
Concentració a l’IES, vaga general
Porta esbotzada pel la G.C. a l’IES l’1-10-2017
Top