Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > MEMÒRIA I GÈNERE

MEMÒRIA I GÈNERE

Neus Guerrero

18-09-2022

Des de sempre, he tingut la convicció que promoure una participació ciutadana diversa i inclusiva i assegurar mecanismes de democràcia directa és la millor manera de governar. La participació és una manera d’unir esforços, de generar sentiment de comunitat i de crear un ambient inclusiu.

El procés participatiu DONA NOM dut a terme a Mont-roig, amb l’objectiu de seleccionar 10 noms de dones que s’afegiran al nomenclàtor municipal, més enllà d’un primer pas per tal d’equilibrar amb la seva presència el nomenclàtor del poble, ha servit per unir esforços i compartir coneixement, amb l’objectiu de visibilitzar la memòria de les dones del municipi.

Visibilitzar la memòria de les dones del municipi, significa recuperar la memòria de les 10 dones escollides, però també recuperar les memòries oblidades de totes les dones mont-rogenques.

Aquesta mirada feminista és un acte de justícia que també ens ha de portar a recuperar la història de moltes altres dones oblidades del nostre poble, però també ens ha de servir per construir referents històrics de les nostres avantpassades i que van deixar empremta des de diferents vessants: la cultura, la política, l’educació, etc.

Per justícia, és important anant recuperant els espais de vida i memòria de les dones i tot allò el que han representat a la història del nostre país. Cal fer-ho per poder continuar generant accions per tal de superar les discriminacions persistents i ens permetin seguir construint un món, un país, un municipi, més just i igual.

Neus Guerrero Vall

Setembre 2022

Top