Ets aquí
Inici > General > Noticiari > BALL DE DAMES I VELLS 2019, UN ALTRE ÈXIT DELS “XUTS”

BALL DE DAMES I VELLS 2019, UN ALTRE ÈXIT DELS “XUTS”

Miquel Anguera, “Beatet”

03-10-2019

El Grup de Teatre “Es Xuts”, han aconseguit un altre èxit amb la representació del III Ball de Dames i Vells, en la present edició de la Festa Major de Mont-roig. Fins i tot l’endemà ho publicava el Diari de Tarragona.

Fou estrenat el dissabte 28 a la “Timba” del carrer de la Mare de Déu de la Roca (antigament la Coma) a les 7 de la tarda del dissabte 28. Després es representà a Santa Bàrbara (antic Pla de la Roqueta, darrere l’església parroquial) i, seguidament, a la plaça de Joan Miró. A l’endemà, Sant Miquel, es tornà a representar a l’antiga presó al migdia, a l’hora de Missa Major.

N’han editat un llibretó, amb 125 exemplars, que us recomano: “Versots del Ball de Dames i Vells” Mont-roig del Camp 2019, amb el guió de la representació i amb un to com correspon: satíric, àcid, irreverent, amb paraules gruixudes, malsonants i una mica d’escàndol, com correspon a la tradició dels balls de Dames i Vells. La crítica, tal com ha de ser, correspon a temes de l’actualitat municipal i veïnal. Vam poder veure i saludar amics de Cambrils, també del món de Dames i Vells (a Cambrils, “vilers i mariners”). La música la posà la local “Kobla d’en Taudell”.

Durant la posada en escena i, al moll de l’os teatral, cal dir que hi hagué uns “records” per al Sr. Alcalde i, enguany també,  per als exregidors/es Aragonès, Gairal, Esquius, Gallardo, Imma, Annabel i al de Ciutadans. Quant a les entitats, també hi hagué un “record” satíric per al Centre d’Estudis Mont-rogencs. La repetida frase: “Toca, Miquel!”, suposo que, molt simpàticament, anava  per mi. Gràcies!

Sobre temes actuals, van voler passar per damunt de les eleccions, els pactes i no pactes, Miami, el CAP i, sobre la mòmia del dictador Franco.

En resum, per ser que només hem pogut veure tres edicions del “Ball de Dames i Vells”, crec que totes tres (especialment enguany) han estat un èxit total de públic i d’enginy del guió i de les quatre representacions que se n’han fet. Segons la meva modesta opinió diria que, si fos possible, s’hauria de millorar l’audició de les converses dels actors. Altrament, el públic perd moltes paraules. També diria que he trobat a faltar alguns actors ben significats del magnífic grup local de teatre “Els Xuts”.

Moltes gràcies, Xuts, i no us canseu encara. Fins l’any que ve!!!

Representació a la Timba
Els Xuts, la Kobla d’en Taudell i companys de Cambrils
Top