Ets aquí
Inici > General > Noticiari > JOSEP MINGUELL, PINTOR DEL MURAL DELS 5 BEATS DE MONT-ROIG, DISTINGIT AMB LA MEDALLA D’OR DE TÀRREGA, LA SEVA CIUTAT

JOSEP MINGUELL, PINTOR DEL MURAL DELS 5 BEATS DE MONT-ROIG, DISTINGIT AMB LA MEDALLA D’OR DE TÀRREGA, LA SEVA CIUTAT

Miquel Anguera, “Beatet”

24-03-2023

Ressò mont-rogenc es va assabentar que el proppassat 17 de març, al Teatre Ateneu de  Tàrrega, capital de l’Urgell, el molt reconegut pintor de murals Josep Minguell i Cardenyes (1959, i fill de Jaume Minguell i Miret que pintà els murals de l’Església Parroquial de Sant Miquel de Mont-roig, entre els anys 1962-69, havia rebut la medalla d’Or de la ciutat de Tàrrega (la màxima distinció municipal), per la seva trajectòria en el món de la pintura mural arreu del món. Dita condecoració fou aprovada pel ple municipal de Tàrrega el passat 29 de setembre. També us recordarem que l’homenatjat ja havia rebut la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya el passat 11 de juliol. Aquestes distincions li han estat concedides per la seva extraordinària trajectòria en la pintura mural, donat que és un referent internacional del muralisme al fresc per a les noves generacions, com ja n’havia estat son pare Jaume, al segle XX.

També esmentarem que per glossar la figura i el currículum artístic de Josep Minguell, fou convidat el molt conegut periodista i escriptor Lluís Foix. La medalla d’or de la ciutat li fou lliurat per l’alcaldessa de la ciutat la Sra. Alba Pijuan.

Abans d’acabar us direm que fa ben poc l’artista homenatjat ha acabat  les pintures murals de la nau central, els laterals del creuer i el presbiteri de l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba de la capital de l’Urgell. A Mont-roig, també tenim un recent record del seu art en la pintura mural: l’any 2014 en Josep Minguell va pintar, a la pila baptismal de la parròquia, un mural amb els 5 beats de Mont-roig: els sacerdots Ramon Artiga, Josep Brú, Antoni Tost, Antoni Nogués i Pere Rofes.

Per acabar us direm que, si en teniu oportunitat, visiteu l’esmentada església de Sta. Maria de l’Alba de Tàrrega, perquè val la pena per la seva bellesa, originalitat i excepcionalitat. En som personals testimonis. Josep Minguell, moltes felicitats i l’enhorabona per aquesta nova distinció. Són coses que ningú regala!! 

.

.

.

Top