Ets aquí
Inici > General > Noticiari > HOMENATGE A LES 10 DONES DEL FUTUR NOMENCLÀTOR DE MON-ROIG

HOMENATGE A LES 10 DONES DEL FUTUR NOMENCLÀTOR DE MON-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

11-09-2022

El dissabte 2 de juliol, l’Ajuntament de Mont-roig va programar un acte cultural d’homenatge a les 10 dones del municipi que van ser escollides, en un procés participatiu, per feminitzar el nomenclàtor del nostre municipi. El lloc escollit per aquest esdeveniment fou el Mas Miró.

Les regidores Francis Ortiz i M. Remei Benach foren les encarregades de començar l’acte prenent la paraula i fent un repàs de totes les passes fetes fins al dia d’avui i que, després d’haver-se escollit les dones guanyadores, esperem que ben aviat formin part del nomenclàtor dels nostres carrers.

La Xell Ferré ens presentà la Pepa Colomer. La Núria Pujol ens parlà de la M. Elena Maseras, l’Amelia ens va glosar la Maribel Zafra. La Cristina Llorens ens va presentar la seva àvia Ana Muñoz. La diputada Irene Aragonès ens va parlar de la Montserrat Llorens i la Montserrat Amèlia ens va parlar de la Magda Guerrero. La regidora Elvira Montagud ens presentà la Mercedes de los Milagros. Posteriorment, la Neus Guerrero ens presentà la Magdalena Serra, la Teresa Mariné la Rosa Virgili i, per acabar, l’Alfons Tejero ens va glosar la Mercedes Boquera.

Va cloure l’acte l’alcalde Fran Morancho, que donà les gràcies a tots els que han fet possible aquest procés participatiu, especialment a la Comissió de Seguiment, tot recordant la memòria històrica i reiterant els agraïments a tothom.

Una de les coses que personalment em va fer més il·lusió foren els reiterats cops que alguns dels presentadors fessin esment de la nostra revista Ressò mont-rogenc, la qual cosa ja indica que el treball de formiga i de cronista dels darrers 41 anys fan que la nostra publicació ja obre forat en la història de Mont-roig; no endebades, és l’entitat cultural més antiga i que continua treballant. Les moltes entrades mensuals al nostre web així ho demostren i això ens fa sentir cada cop més valorats i, de retruc, ens esperona a continuar treballant al servei d’aquest poble.

Un bon aperitiu al bell mig del Mas Miró va posar fi a aquest acte d’homenatge i ara a esperar els canvis als carrers escollits per constatar l’esmentada feminització d’aquests 10 carrers del municipi que, malgrat tot, no arribarà a la paritat.

.

Fotografies: Marcel.la

.

Top