Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL CANAL DE TELEVISIÓ FRANCOALEMANY ARTE ENREGISTRA A REUS LA MANIFESTACIÓ DELS AVIS PER LA LLIBERTAT

EL CANAL DE TELEVISIÓ FRANCOALEMANY ARTE ENREGISTRA A REUS LA MANIFESTACIÓ DELS AVIS PER LA LLIBERTAT

Miquel Anguera, “Beatet”

07-09-2022

Dissabte 3 de setembre, a 2/4 de 12 del matí, a la plaça Mercadal, 218 àvies i avis van aplegar-se com cada dia des del mes d’octubre de 2017, per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Dita manifestació diària (excepte els diumenges), també es duu a terme per demanar la independència i contra la repressió espanyola. El col·lectiu de Reus, duia una pancarta amb la inscripció “Àvies i Avis de Reus per la llibertat, amnistia i independència”. La de Mont-roig resava: “La solució es diu Independència”.

El canal cultural de televisió francoalemany ARTE va voler apropar-se a aquest col·lectiu reusenc per enregistrar i entrevistar diverses persones sobre les seves activitats i, sobretot, per les esmentades reivindicacions.

A dita manifestació, també s’hi va voler afegir el col·lectiu Taca d’Oli, de qui les Àvies i Avis de Mont-roig per la Llibertat també en formen part. Més de mitja dotzena d’àvies i avis de dit col·lectiu de la nostra Vila hi foren presents, sota l’atenta mirada de les càmeres del canal de TV ARTE.

Després de diverses voltes per l’esmentada plaça, amb crits de llibertat, independència i d’altres eslògans independentistes, es va cloure l’acte amb el cant de l’himne nacional de Catalunya, els Segadors i, poc després, es va anar desfent la molt pacífica manifestació.

Fins quan ens haurem d’aplegar a Mont-roig i arreu per reivindicar la fi de la repressió i el respecte als drets fonamentals??

.

.

Top