Ets aquí
Inici > General > Opinió > HA NASCUT UN NOU ESPAI MUNICIPAL: CENTRE CULTURAL DE L’ESGLÉSIA VELLA

HA NASCUT UN NOU ESPAI MUNICIPAL: CENTRE CULTURAL DE L’ESGLÉSIA VELLA

Miquel Anguera, Beatet

29-07-2017

L’altre dia vam rebre (parlo de l’Associació de Veïns Muntanya Roja i Grallers de Mont-roig) una invitació del Centre d’Estudis Mont-rogencs per anar a la propera exposició d’un gran pintor local, en Lluís Font, que ens presentarà un bon grapat de les seves excel·lents aquarel·les.

El sorprenent fou que l’exposició serà en un nou espai municipal anomenat pel CEM “Centre Cultural de l’església vella” (Església Vella en majúscula, si us plau). Altres cops també diré que he rebut invitacions o he vist cartells anunciadors sense posar, en cap cas, el nom de Centre Miró. Per què ?

Resulta curiós que una entitat local canviï, arbitràriament, sense motius coneguts i sense poder fer-ho, el nom d’un espai municipal quan ja en té un d’oficial. Si més no, el Centre Miró – Església Vella (aquest és el logo oficial de dit Centre Miró) des del 2004 així se l’anomena i, amb el conveni signat entre l’Ajuntament i el Centre Miró l’any 2006 es va donar oficialitat a aquesta denominació. A més, la família Miró ens envià un document de vistiplau per poder emprar el seu nom en el nou centre que s’obria.

Si algun dia se’n canvia el nom, cap problema, en tornarem a dir i escriure Centre Cultural Església Vella i rebutjarem el nom de Joan Miró que és el que alguns sembla ser que desitgen. Mentrestant, però, no vulguem ser més papistes que el papa i cal anomenar-lo pel seu nom (sobretot en els documents escrits). Ah, me’n descuidava! El nom l’hauria de canviar l’Ajuntament i no pas una associació del poble. Si hi ha veïns que volen dir Gelat a l’estany Salat de Mont-roig, o al viaducte, cap problema, si volem dir bora nit, per contra de bona nit, cap problema… Però sí que ens cal conèixer el nom correcte i oficial de les coses o topònims i escriure’ls adientment.

Tal vegada algú encara diu Antic Ajuntament o Antiga Casa de la Vila a l’actual Casa de Cultura Agustí Sardà? Per ventura algú en diu encara antic camp de futbol o bé en diem parc Maria Martori? A l’actual Casa de la Vila de la carretera de Colldejou algú encara l’anomena Can Pep? El carrer del Bisbe Macià encara algú l’anomena carrer de les Monges?

Si us plau, no barregem les coses! Jo diria que, dissortadament, hi ha encara massa gent que mira primer qui proposa algun projecte, abans de comprovar si la cosa proposada és bona per al nostre poble. Segons qui ho proposa s’hi està d’acord o en contra… I això, per mi, és molt trist…

Si us plau, una mica més de respecte per a les persones que treballen altruísticament pel bé de Mont-roig encara que, òbviament, no estem obligats a pensar igual.

 

20170729 C. Cultural Església Vella

Top