Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA. 25 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DEL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG

FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA. 25 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DEL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG

Redacció

13-09-2017

El Patronat de la Mare de Déu de la Roca ha organitzat, un any més, la festivitat de la nostra patrona. La celebració ja va començar amb la tradicional Novena i celebració eucarística, en el seu honor, des del 30 d’agost al 7 de setembre, a l’església parroquial.

També direm que el dimarts dia 5 de setembre en Vicenç Toda, “Madró”, oferí una xerrada a la Casa de Cultura que versà sobre el tema “Mare de Déu de la Roca, protectora de grans sequeres, 1817-2017”. El dia 6, també tingué lloc l’habitual celebració comunitària penitencial

La vigília, dijous dia 7 a les 9 del vespre, després de la cloenda de la Novena, tingué lloc el tradicional concert de la Coral Sant Miquel a la plaça de l’Ermita, acabant amb un petit aperitiu per a tots els assistents.

L’endemà dia de la nostra Patrona, a les 12 del migdia, Missa a la plaça  de l’Ermita, oficiada per mossèn Gimmy. A continuació, tradicional dinar de germanor (el 35è) amb 88 persones a l’àpat. A la tarda, l’Invisible Titelles va representar la llegenda “Què vaig bé per anar a l’ermita?”

Seguidament, sobre les 5, hi hagué la popular ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Tarragona (unes 65 persones van ballar la sardana de germanor), per acabar amb el tradicional Ball de Coques o Jota de Mont-roig (que es balla tres cops). Enguany, doncs, es va celebrar el 25è aniversari de la seva recuperació, amb força gent ballant-lo, especialment el tercer cop. Abans, però, les mont-rogenques M. Pilar Just i la M. Neus Mendoza van rebre, de mans del president de l’AVMR, sengles rams de flors recordant que fou dita entitat, en la persona de la M. Pilar, que va assajar el ball per poder-lo recuperar ara ha fet 25 anys i la M. Neus, de la Rotllana mont-rogenca, qui actualment continua assajant la nostra Jota (i les sardanes) perquè no es perdi. El lliurament de les flors va emocionar ambdues protagonistes, per la sorpresa.

La festa, com és habitual, es va cloure amb xocolata i coca per a tothom. Canal Reus TV hi va voler ser present i va enregistrar imatges i entrevistes a diverses persones de Mont-roig participants en el tradicional ball. La gravació s’emetrà al programa “Mont-roig al dia”, a final de mes. El dissabte dia nou, a la tarda, el Consistori mont-rogenc oferí la tradicional recepció a les Maria de la Roca, a la Casa de Cultura.

Un cop més, cal agrair als organitzadors (Patronat de la Mare de Déu de la Roca) i als col·laboradors (Coral Sant Miquel, grup sardanista Rotllana Mont-rogenca, la Parròquia de Sant Miquel, l’Invisible Titelles, l’Associació de Veïns Muntanya Roja i l’Ajuntament de Mont-roig per haver aconseguit, un any més, que la festa de la Mare de Déu de la Roca sigui una festa molt participada, emotiva i totalment mont-rogenca.

20170913 Festa M. D. de la Roca

Top