Ets aquí
Inici > General > Noticiari > DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A MONT-ROIG I MIAMI

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A MONT-ROIG I MIAMI

Miquel Anguera, “Beatet”

14-09-2017

La Diada Nacional de Catalunya, ha tingut per primer cop a Mont-roig i Miami, un acte institucional organitzat pel nostre Ajuntament, previ consens amb els grups municipals. A Mont-roig fou a la plaça de Joan Miró, a tocar de l’Església Vella, i a Miami fou al Torreó (caldria recordar, però, que l’any 2003 ja es va celebrar la Diada a nivell institucional i, en aquell cas a més, fou per a tota la comarca. Ressò Mont-rogenc núm. 87, pàg. 25 i 26).

El programa dels actes ja va començar la vigília, dijous dia 10, amb un concert a la plaça de mossèn Gaietà Ivern, a càrrec del grup Mel i Mató amb cançons clàssiques de cantautors i trobadors.

A Miami, l’acte de la Diada començà a les 10 del matí amb un breu parlament del Sr. Alcalde, ofrena floral de l’Ajuntament i dels grups municipals PSC, PDeCat i ERC i s’interpretà, amb violí, l’himne nacional dels Segadors i també es cantà un fragment de la lletra. L’acte s’acabà amb una ballada de sardanes (amb l’Associació de Balls Country i Linedance). També estava programada, a càrrec de la companyia Rovell d’ou, una estona d’animació infantil.

Igualment a Mont-roig i a continuació, a les 11, hi hagué un curt parlament del Sr. Alcalde i una ofrena floral de l’Ajuntament i dels grups municipals del PSC, PDeCat i ERC. L’acte finalitzà amb el cant dels Segadors per part de la Coral Sant Miquel i tots els assistents (més de 150 persones, crec). Crits de “Independència” i “Votarem” es pogueren escoltar durant l’acte. Esmentarem que, part del públic assistent en el moment del discurs institucional del Sr. Alcalde, es giraren d’esquena en senyal de protesta per la seva postura davant el referèndum. Una urna de cartró al mig de la plaça, on un bon grapat d’assistents hi depositaren paperetes, serví per escenificar la voluntat de votar. Seguidament, i per acabar, tingué lloc una ballada de sardanes organitzada per la Rotllana Mont-rogenca. Molts dels presents marxaren amb pressa perquè els autocars esperaven per assistir a la manifestació de Barcelona.

20170914 Diada Nac. Catalunya

Top