Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EXPOSICIÓ INGRID RODEWALD: EL BLAU DEL CEL

EXPOSICIÓ INGRID RODEWALD: EL BLAU DEL CEL

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]15-02-2017

“…El cel està més bonic que mai…”

Paul Eluard (“Derrière le miroir”, 1948)

Exposició al Centre Miró (25 de febrer a 31 de març)

Inauguració: 25 de febrer a les 19 h.

Els colors del cel i la terra del paisatge català es reflecteixen en les obres de Joan Miró. Cent anys després de l’aparició de les extraordinàries pintures de Miró a Mont-roig esdevé inspiració i punt de partida de l’exposició d’Ingrid Rodewald.

Aquesta artista alemanya viu a Estrasburg i des de fa anys visita regularment Catalunya; fa estades a Mont-roig / Miami. En els seus collages i objectes treballa el tema del paisatge amb mitjans contemporanis. De fragments de panells que s’utilitzen per a la publicitat exterior sorgeixen imatges que confonen realitat i record.

En les imatges interiors hi trobem vegetació i natura. Tal i com passa en els quadres de Miró, la percepció de l’entorn real és l’origen d’un viatge poètic cap a una realitat pròpia. Abstracció i realitat -construcció, reconstrucció i desconstrucció- es van alternant. Els collages transmeten serenor, però les esquerdes i els trencaments que trobem en les composicions harmòniques ens suggereixen un idil·li enganyós.

Altrament, les obres recorden pintures de paisatge o fotogrames de pel·lícules. L’ésser humà hi és absent, però les seves petjades són recognoscibles en el paisatge, en pobles, murs, camps i horts.

El cel, la terra, el mar, oliveres, palmeres, roques i muntanyes esdevenen motiu, una invitació a percebre amb tot detall l’entorn del Centre Miró, tot cercant les petjades de Miró a Mont-roig. Partint d’observacions externes, fins descobrir records i símbols propis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Cartell Exposició Ingrid Rodewald JPG

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top