Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > ES PRESENTA A LA PREMSA EL PROJECTE DEL MAS MIRÓ

ES PRESENTA A LA PREMSA EL PROJECTE DEL MAS MIRÓ

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera “Beatet”.

31-03-2015

Després de la presentació als mont-rogencs del projecte del Mas Miró del dilluns dia 23, l’endemà dia 24 a les 11 del matí i a la mateixa Casa de Cultura Agustí Sardà, foren convocats els mitjans de comunicació (televisió, diaris i ràdios) per informar-los del projecte de reforma i posterior museïtzació del Mas. Una quarantena de mitjans foren presents a dit acte que tingué un format semblant al dia anterior (creiem que haurà estat la major concentració de mitjans de comunicació que recordo).

Sota la presidència de l’alcalde (i president de la Fundació Mas Miró), Ferran Pellicer, assistiren a la presentació el nét de Joan Miró, Joan Punyet Miró, el president i la directora de la Fundació Miró de Barcelona, Jaume Freixa i Rosa M. Malet, respectivament i de l’arquitecte Dani Freixas. Tots ells tingueren una breu intervenció explicant, com en el dia anterior, la motivació i el projecte per al Mas Miró.

També hi estigueren presents representants de la Generalitat, de Turisme de la URV, de La Caixa (ANAV excusà la seva presència) i dels regidors Elvira Montagud i Andreu Chaparro.

El pressupost total del projecte ronda els 6 milions d’euros i es compta amb l’1,50€ cultural del ministeri de Foment (tots els documents ja estan lliurats), esperant que al proper 2016 ja es pugui tenir acabada la primera fase del projecte i es pugui visitar part del Mas.

Seguidament, i després d’una petita roda de premsa (amb preguntes dels diferents mitjans de comunicació) els convidats i les autoritats es desplaçaren a dit Mas Miró, per poder visitar-lo i observar els diversos plafons virtuals del projecte que es trobaven a la bodega del Mas. Especial fou la visita al taller del pintor i el lloc on més estona s’hi romangué. Joan Punyet, el nét de l’universal artista va donar tota mena d’explicacions a l’entorn del projecte del Mas i del seu avi, enmig d’una colla de grans fotografies del taller, de quan son avi encara vivia (estaven en segles cavallets).

Després de la visita al mas Miró, amb molta pressa per part dels periodistes per poder donar cobertura al terrible accident als Alps francesos de l’avió de Barcelona-Düsseldorf i sense temps per poder visitar el nostre Centre Miró, es donà per acabada la presentació del projecte del Mas. Creiem que és un gran pas en el camí de la seva obertura i això ens omple d’alegria i esperança.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Mas Miró, benvinguda a la premsa
Mas Miró, benvinguda a la premsa

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

La Fundació Mas Miró, abans de la visita guiada
La Fundació Mas Miró, abans de la visita guiada

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Foto antiga, ampliada, del taller de Joan Miró
Foto antiga, ampliada, del taller de Joan Miró

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Presentació del projecte a la bodega del Mas Miró
Presentació del projecte a la bodega del Mas Miró

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]pdf[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top