Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > EL XIV CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA ES SUSPÈN PER MANCA DE SUPORT DE L’AJUNTAMENT DE MONT-ROIG

EL XIV CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA ES SUSPÈN PER MANCA DE SUPORT DE L’AJUNTAMENT DE MONT-ROIG

Organització Cap de Set. Diatònic de Mont-roig

17-04-2021

L’organització del Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp lamenta haver de suspendre, de nou, la  14a edició de l’esmentat CSD. Si bé l’any passat ens vam veure obligats a renunciar a fer el festival a causa de la Covid19, aquesta edició no es durà a terme per manca de suport de l’Ajuntament de Mont-roig.

Són molts els actes culturals que arreu del país s’estan programant malgrat els moments que vivim de pandèmia, quedant demostrat que amb les mesures preventives i necessàries la cultura és segura.

Les tretze edicions passades del Cap de Setmana Diatònic són fruit de molt de treball i esforç al llarg dels anys, amb pocs recursos i amb bona voluntat per fer d’aquest, un festival d’èxit per on han passat alguns dels millors acordionistes del panorama català i internacional.

El més sincer agraïment a tots els Governs Municipals (del color que siguin), regidors, regidores, tècnics i tècniques de cultura amb qui ens hem hagut de posar d’acord al llarg de les passades edicions. Segurament sempre voldríem més implicació institucional, però no seria just no agrair el suport que d’una manera o altra hem tingut per poder dur a terme el festival al llarg dels anys. Qui ha fet gran aquest Cap de Setmana Diatònic però, són moltes persones que desinteressadament han perdut el seu preuat temps per fer de Mont-roig i l’Ermita Mare de Déu de la Roca un referent de l’acordió diatònic a Catalunya. Els alumnes i manxaires han donat sentit a tot plegat, demostrant que la música i l’acordió ens aporten somriures, vivències i una manera de socialitzar que en els temps que corren fan molta falta. L’agraïment es fa extensiu a professors i músics de primer nivell, que han vingut a Mont-roig sempre prioritzant el festival per damunt de l’aspecte econòmic, i és que malgrat les nostres limitacions, sempre han volgut tornar per oferir-nos la seva música. I també, volem donar les gràcies als patrocinadors que han donat el seu suport incondicional.

L’organització d’un event com aquest implica moltes hores de feina i una previsió que necessita temps, sobretot si vols assolir el grau d’excel·lència musical que mereix el Cap de Setmana Diatònic. La no implicació de l’actual Govern Municipal en posar una data i començar a treballar preveient que es pugui fer l’acte i/o actes el mes de juliol, ens talla qualsevol possibilitat de fer real aquesta XIV edició del Cap de Setmana Diatònic.

Som conscients que la situació actual de pandèmia condiciona les nostres aspiracions a l’hora de programar un festival. No pretenem fer una edició com les tretze anteriors on hi havia diferents concerts, balls, cursos o tallers, però sí que veiem factible poder fer, ni que sigui un sol concert a l’aire lliure, amb les mesures convenients de limitació de públic, més d’una sessió si hi ha força gent interessada en veure-ho, presa de temperatura, gel desinfectant, distàncies, mascaretes i tot el que faci falta, fins i tot canviar l’espai si es considera que la plaça de l’Ermita Mare de Déu de la Roca és petita.

Creiem doncs que, malauradament, a diferència d’altres Ajuntaments que han demostrat que en moments difícils han apostat per la cultura i fer-la viva, el de Mont-roig opta per utilitzar la pandèmia com a excusa per NO FER NI DEIXAR FER cap acte cultural presencial. Només és una qüestió de voluntat, i en aquest poble ara de voluntat per fer cultura no n’hi ha, tenint en compte que en més d’un any no se n’ha fet cap presencialment.

Reiterem que si les coses es fan bé, la cultura és segura.

Esperant doncs que l’any vinent si tot es normalitza, aquesta voluntat que ara manca es faci real.

Visca la cultura i visca la música.

X Cap de Setmana Diatònic
XII Cap de Setmana Diatònic
Top