Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > CARME DÍAZ LÍRIA DEIXA EL JUTJAT DE PAU DE MONT-ROIG DESPRÉS DE 17 ANYS EN EL CÀRREC, AIXÍ COM LA SEVA SUPLENT MÒNICA COTS

CARME DÍAZ LÍRIA DEIXA EL JUTJAT DE PAU DE MONT-ROIG DESPRÉS DE 17 ANYS EN EL CÀRREC, AIXÍ COM LA SEVA SUPLENT MÒNICA COTS

Miquel Anguera, “Beatet”

17-04-2021

La Carme Díaz Liria, fou la primera dona a ser jutgessa de Pau en la història de la nostra Vila. El plenari del 25 de març de 2004 la va nomenar i va prometre el càrrec el 10 de juny del mateix any, a Reus. Els jutjats de pau foren instaurats per reial decret el 22 d’octubre de 1855.

La Carme havia rellevat del càrrec de jutge de Pau, el Ricard Aragonès i Taberner, “Fontà”, que havia estat el seu antecessor fins l’esmentat 2004.

Ressò mont-rogenc ha volgut acomiadar l’exjutgessa de Pau i vam tenir una petita xerrada, de la qual, en volem fer un petit resum.

La tasca més agraïda d’aquests 17 anys ens diu que han estat els casaments que ha oficiat i la menys agraïda (sembla lògic), els litigis entre veïns i d’altres conflictes entre convilatans, familiars i algun accident mortal on s’ha hagut de personar. El dia a dia ho ha viscut amb naturalitat, amb bona relació amb els treballadors del Jutjat i de l’Ajuntament i amb alts i baixos amb algun càrrec polític. 

La Carme valora molt positivament la interrelació amb els convilatans, la vida social i cultural i l’enriquiment com a persona amb aquesta llarga vida al Jutjat de Pau (17 anys!!). No es penedeix d’aquella decisió i ho tornaria a fer. Ha fet moltes amistats i això és impagable, així com l’experiència que haurà estat molt positiva i enriquidora.

Carme, gràcies per aquests 17 anys al servei del municipi de Mont-roig i gaudeix molt, ara, de la nova situació de “jubilada judicial”.

(Vegeu Ressò mont-rogenc núm. 91, pàg. 43, II trimestre de 2004, amb el títol “Carme Díaz la primera jutgessa en la història de Mont-roig”).

Carme Díaz Liria
Top