Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL TRIKITILARI BASC, IÑAKI PLAZA, TOCA A MONT-ROIG EN EL MARC DEL XIV CAP DE SETMANA DIATÒNIC

EL TRIKITILARI BASC, IÑAKI PLAZA, TOCA A MONT-ROIG EN EL MARC DEL XIV CAP DE SETMANA DIATÒNIC

Miquel Anguera, “Beatet”

21-07-2021

Davant d’unes 250 persones, l’acordionista basc Iñaki Plaza oferí un concert, acompanyat a la guitarra del també basc Eriz Pérez, al Parc de Maria Martori  el passat dissabte 17 de juliol, a 2/4 d’onze de la nit.

El Guillem Anguera, alma mater de l’organització dels concerts, presentà l’acte donant les gràcies a tots els que han fet possible aquest XIV Cap de Setmana Diatònic, especialment a l’Ajuntament de Mont-roig, Colldejou i Cambrils, a l’Associació de Veïns Muntanya Roja, al Centre Cultural de Colldejou, a l’Agrobotiga de Mont-roig, al Càmping La Torre del Sol, Formatges Colldejou, Estrella Damm i l’Espremedora, sense oblidar l’empresa municipal de Nostreserveis que tan bé van saber dur a terme la logística d’un espectacle d’aital magnitud.

L’acordionista basc ens va mostrar el seu ampli repertori (bon compositor, també), donant una sèrie d’explicacions sobre les seves composicions i deixant molt palès que l’escola basca es basa molt en el virtuosisme en l’execució de les seves cançons amb el diatònic. Qui no recorda el gran Kepa Junkera, Xabi Aburruzaga o Joseba Tapia (entre d’altres) en les seves memorables actuacions a l’Ermita de Mont-roig?

Amb el regust d’un gran concert i d’un gran acordionista d’Euskal Herria com és Iñaki Plaza (també volem valorar el seu company guitarrista), esperem que en properes edicions, la maleïda Covid-19 no ens emprenyi tant i que puguem gaudir de la música i també d’un “Racó d’en Bacus” (com anomenàvem el petit bar, durant els 27 recordats Aplecs de Sardanes, 1981-2007). Per ganes no quedarà. Fal·lera Diatònica!!

El Guillem Anguera presentant el concert ( foto: @iblama)
Esperant el començament del concert (foto: @iblama)
L’Iñaki Plaza en plena actuació (foto: @iblama)
L’Eriz Pérez i l’Iñaki Plaza tocant (foto @iblama
Top