Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EL TAPÍS ORIGINAL DE JOAN MIRÓ-J.ROYO VA CONVIURE AMB LA POLS DURANT 15 DIES, ABANS DE SER RETIRAT DE L’ESGLÉSIA VELLA ( i 2 )

EL TAPÍS ORIGINAL DE JOAN MIRÓ-J.ROYO VA CONVIURE AMB LA POLS DURANT 15 DIES, ABANS DE SER RETIRAT DE L’ESGLÉSIA VELLA ( i 2 )

Junta Directiva del Centre Miró

22-11-2018

El tapís “El llangardaix de les plomes d’or” de 1989, tapís original de Joan Miró-Josep Royo no va ser retirat de l’Església Vella fins al dia 7 de novembre, després de la nostra denúncia penjada al web de Ressò Mont-rogenc. L’Església Vella és un lloc molt cèntric…

Per tant, si les obres de l’oficina de turisme començaren el 23 d’octubre, són quinze els dies que els responsables de l’Ajuntament van tardar a fer treure el tapís de l’Església Vella. Potser massa temps, no?

Això contradiu, obertament, la notícia apareguda al Diari Més de Tarragona on algun responsable o treballador de la Casa de la Vila els van dir que el tapís només havia estat dos dies exposat a la pols… Per què no dir la veritat i reconèixer l’error? En un poble tot se sap! La porta de vidre que dona accés a la nau central estava oberta i la pols es posa a tot arreu… La Junta del Centre Miró en som testimonis.

El dilluns dia 29 d’octubre, uns quants membres de la Junta del Centre Miró vam anar a l’Església Vella a recollir les darreres coses que teníem al cor per portar-les a l’Escola de la Mare de Déu de la Roca que se n’han fet càrrec (amb molta satisfacció per part d’ells i nostra). Aprofitant l’avinentesa, el dia 29 vam fer fotos del tapís. Per tant, del 23 al 29 ja havien passat 7 dies sense haver-se retirat el tapís i així va continuar fins al 7 de novembre…(15 dies en total).

Quan algú fa obres o pinta a casa seva, el primer que fa és tapar els mobles amb llençols  o bé els treu per evitar la molesta pols. Els responsables de l’Ajuntament (Cultura, Turisme i Alcaldia) això no ho van fer, perquè no hi devien pensar, simplement. Això pot passar a qualsevol…

Què costa reconèixer que no s’hi va pensar fins que nosaltres vam denunciar els fets al web de Ressò el dia 6-11-2018 ? Per què dir que només van ser dos dies si en foren quinze? Què hi han guanyat? Un informe sobre el tapís no té res a veure en protegir-lo o retirar-lo, com al final s’ha fet. Per quant de temps?

En fi, una peça única que Mont-roig té des del 1993 (any del centenari Miró) i no s’ha sabut resguardar com la peça es mereixia durant les obres. Esperem que sigui la darrera vegada que una cosa semblant passa. Amb aquests temes de poble tots anem en el mateix vaixell i, a cops, sembla que no tothom ho vulgui entendre.

20181122 Tapís i pols

Top