Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EL LLIBRE “EL XISCLE DE L‘ORENETA” DE MARTÍ ROM, ES PRESENTA A BARCELONA

EL LLIBRE “EL XISCLE DE L‘ORENETA” DE MARTÍ ROM, ES PRESENTA A BARCELONA

Redacció

26-11-2018

El dimarts 4 de desembre, a les 19h, es presentarà a Barcelona el llibre de Martí Rom “Joan Miró i Mont-roig: el xiscle de l’oreneta (1930-1983)” (Arola Editors, 2018).

L’acte tindrà lloc a la llibreria Altair, Gran Via 616. Hi intervindran: Martí Rom i Vicenç Altaió (aquest va escriure la introducció del llibre).

Anteriorment ja es van fer presentacions a: Mont-roig (24 de març, al Centre Miró) i a Tarragona (18 de maig, al Museu d’Art Modern).

Aquest llibre és el punt i final d’un treball iniciat fa quaranta anys sobre la relació de Joan Miró i Mont-roig del Camp. Abans, l’autor ja havia editat els documentals “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” (1979), “Mont-roig: tornaveu mironià” (2002) i “Safatans mironians” (2007). També va crear, amb uns quants amics de Mont-roig i la complicitat de l’Ajuntament d’aleshores, el Centre Miró l’any 2005 i el llibre “Joan Miró i Mont-roig: Pal de ballarí (1911-1929)” (Arola Editors, 2012).

El llibre es cenyeix, fonamentalment, en situacions relacionades amb Mont-roig. El seu mas, no és un diorama on Miró i d’altres amics seus actuen, entren i surten. S’intenta reflectir la vida d’aquell entorn pagès de Les Pobles (on hi ha el Mas Miró). Hi ha el soroll de les ones de la platja de la Pixerota, l’aigua lliscant pels recs dels horts, els grills, el tossut bordar dels gossos… i el xiscle de l’oreneta.

El més rellevant són les veus dels mont-rogencs que el van conèixer, els seus masovers: els Boquera, els Calaf i els Rovira. També algun pagès del voltant del mas o el taxista que el duia a recórrer els pobles del Baix Camp i el Priorat.

20181126 Llibre Miró a Barcelona

Top