Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL SIMÓ GRAS TREBALLA EN LA CREACIÓ D’UN FUTUR MUSEU DELS OFICIS

EL SIMÓ GRAS TREBALLA EN LA CREACIÓ D’UN FUTUR MUSEU DELS OFICIS

Esther Bargalló

16-04-2024

Si passem per davant del núm. 3 del carrer de la Roca (antic carrer de la Coma), hi ha dies que podem veure el nostre convilatà Simó Gras i Olivé treballant en la creació d’un futur museu dedicat als oficis que hi havia a Mont-roig. Artesà serraller i forjador de professió, ara jubilat, dedica el seu temps lliure a ordenar l’ampla exposició d’eines i objectes que durant molts anys ha anat recopilant dels diferents oficis que hi havia al nostre poble, la majoria ja desapareguts: picapedrers, ferrers, forjadors, fusters, modistes, basters, pagesos…

Aquests darrers dies està soldant diversos estris a la finestra del local que acull aquesta impressionant mostra, la qual cosa desperta la curiositat dels vianants que passen pel carrer i s’aturen a admirar i fotografiar el seu minuciós treball.

Esperem que, ben aviat, aquest espai museístic sigui una realitat i que pugui ser visitable tant pels mont-rogencs com pels visitants que volen conèixer el nostre poble. Des de l’inexplicable i inexplicat tancament del Centre Miró el 2018, el nostre poble està mancat d’espais que ofereixin cultura, història i art i que puguin atreure els turistes que donen vida als comerços del poble.

El Simó Gras col.locant peces a la façana
Mostra d’eines de picapedrer
Espai dedicat a la forja
Espai dedicat a l’ofici de modista
Top