Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EL MAS MIRÓ OBRE LES SEVES PORTES EL 20 D’ABRIL, DATA DEL 125è ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DEL GENIAL PINTOR

EL MAS MIRÓ OBRE LES SEVES PORTES EL 20 D’ABRIL, DATA DEL 125è ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DEL GENIAL PINTOR

Redacció

03-05-2018

El passat divendres, 20 d’abril, Mont-roig va estar d’enhorabona i va fer festa grossa perquè, després de molts anys de feina i lluita s’ha aconseguit obrir, encara que parcialment, el Mas Miró, acomplint així la voluntat expressada per Joan Miró d’obrir el seu Mas al món.

Els actes de la inauguració ja havien començat el dia abans, dijous 19, amb la presentació als mitjans de comunicació de tot el programa de la festa. Uns 35 periodistes van assistir a la roda de premsa. En ella, parlaren la directora de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa, el net de Joan Miró, Joan Punyet Miró i acabà dita roda el president de la Fundació i alcalde de Mont-roig, Fran Morancho. Tots ells deixaren molt clar la importància cabdal del Mas en la vida i obra de Joan Miró i també pel que representa per al nostre municipi. Després es dugué a terme la visita a la nova ruta cultural (abans eren 9 punts i ara en seran 6). La jornada amb els mitjans de comunicació acabà amb un dinar a l’Ermita.

L’acte oficial i institucional de la inauguració fou el divendres dia 20, a partir de les 11 del matí. Diverses personalitats, autoritats, empreses patrocinadores, així com l’alcaldessa i alcaldes de les localitats veïnes no es van voler perdre la inauguració. Van tornar a prendre la paraula la directora de la Fundació, el net de Joan Miró i el president i alcalde de Mont-roig, en la mateixa línia que el dia anterior. Acte seguit: visita lliure pels diferents indrets del Mas, oberts per a l’ocasió. Música en directe i piscolabis per als assistents.

A la tarda, Portes Obertes  per a les persones que s’hi havien apuntat prèviament, amb visites guiades, música en directe i un preciós mapping  que es va reflectir a la paret de l’edifici dels masovers. El president i alcalde Fran Morancho va tenir unes paraules de gratitud per a la Junta del Centre Miró pels seus 14 anys de treball envers la figura de Miró i el poble.

Com tothom sabrà, des del dia 20, amb l’obertura parcial del Mas Miró i per voluntat de la família i l’equip de govern de l’Ajuntament, s’ha tancat el centre expositiu del Centre Miró, a l’Església Vella.

Per acabar la magnífica inauguració, un refrigeri per a tots els assistents i visita lliure per les dependències obertes de la masia.

Una magnífica inauguració que serà molt recordada. Ara caldrà que els visitants acompleixin amb les expectatives de la Fundació i dels mont-rogencs. Així ho esperem.

20180305 Inauguració Mas Miró

 

Top