Ets aquí
Inici > General > EL LLIBRE “MN. JOAN GRIFOLL GUASCH (1933 ¬– 2003). LA PASSIÓ PER LA MÚSICA” PRESENTAT A MONT-ROIG

EL LLIBRE “MN. JOAN GRIFOLL GUASCH (1933 ¬– 2003). LA PASSIÓ PER LA MÚSICA” PRESENTAT A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

27-12-2022

El proppassat dijous 22 de desembre, a les 8 del vespre, el Centre Cultural Església Vella acollí l’acte de presentació del llibre “Mn. Joan Grifoll Guasch (1933-2003). La passió per la música”, any 2019, de Silva editorial.

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, és qui ha tingut cura de la seva publicació, tota vegada que fou el receptor de l’arxiu de mossèn Joan Grifoll i Guasch, el mont-rogenc que tant estimà la música com també la llengua catalana (en fou professor), la literatura, el seu poble i el seu país. Els qui vam tenir la sort de conèixer-lo en podem donar fe.

La seva música abastà fins a 218 obres; tant sacres, com sardanes, harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes, poesies per a infants i cors.

Cenyint-nos a l’acte de presentació del llibre, direm que érem unes 50 persones i presentà l’acte Txell Ferré, tècnica de Cultura. Prengué la paraula la regidora Mei Benach per donar la benvinguda i recordant els seus vincles i de la seva família amb Mn. Joan. Després, parlà en Josep Grifoll, el seu germà, de qui ens feu un xic de biografia i agraí a la regidora Benach la presentació del llibre.

Mossèn Jaume Gené i Nolla (un dels artífex de la publicació del llibre, glossà la figura del músic mont-rogenc i anomenà d’altres músics mont-rogencs com el meu oncle, mossèn Anton Brú i Borràs, germà de ma mare (em va fer molta il·lusió, la veritat). Un altre que prengué la paraula, per parlar del nostre homenatjat, fou mossèn Enric Mateu i Usach.

En J.M. Gomis, amb llaços familiars a Mont-roig i molt bon músic, tocà alguna peça de Mn. Joan i acompanyà, amb el seu teclat, un quartet de veus, que compartí música amb en Gomis, cantant també diverses composicions de mossèn Joan Grifoll, totes molt aplaudides.

En fi, una vetllada molt reeixida i sobretot molt emotiva per als familiars de mossèn Joan i per als mont-rogencs que tinguérem la sort de conèixer-lo, fins fa gairebé dues dècades.

Agraïm a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona aquesta ingent tasca de conservació catalogació i publicació de l’àmplia obra del mont-rogenc Mn. Joan Grifoll i Guasch. Moltes gràcies, Mn. Joan, pel teu treball, compromís i per la teva generositat!!

.

.

Top