Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL CICLE MITJÀ DE L’ESCOLA M. DE D. DE LA ROCA TAMBÉ APRÈN EL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG

EL CICLE MITJÀ DE L’ESCOLA M. DE D. DE LA ROCA TAMBÉ APRÈN EL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

08-03-2024

Després de la bona acollida per part dels alumnes de 5è i 6è de l’Escola Mare de Déu de la Roca, dins l’espai “Situació d’aprenentatge” del Cicle Superior, la direcció de dita escola ha optat, també, per ensenyar el Ball de Coques de Mont-roig al cicle mitjà i seran els alumnes de quart que també rebran l’aprenentatge d’aquesta dansa tan nostrada com és la jota vuitcentista i que, a més, és un BCIL (bé cultural d’interès local) declarat pel consistori mont-rogenc l’any 2017, a petició de la nostra AV Muntanya Roja.

Un cop més, l’AVMR que va recuperar el nostre Ball de Coques el 1992, amb l’ajut imprescindible del folklorista reusenc Josep Bargalló i Badia i els mont-rogencs Pepeta Compte “Bato” (coreografia) i en Baptista Nogués “Melitino” (partitura musical), tots tres ja traspassats, hem volgut col·laborar amb la direcció de la nostra escola (la directora i les professores de quart) i fer possible que la nostra mainada pugui conservar aquest patrimoni immaterial tan important per al nostre poble, com és el nostra Ball de Coques.

Fins a final de curs, al juny. Després, i abans de la festivitat de la nostra patrona reforçarem l’aprenentatge perquè la nostra mainada puguem ballar molt dignament la nostra jota dalt del santuari de la nostra patrona el 8 de setembre. I no hem d’oblidar que enguany, la festivitat de la nostra patrona la celebrarem en format de Festes Quadriennals. Tot un esdeveniment al poble i per al poble.

.

.

.

Top