Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL CARTELL DEL CAMÍ DE LES NOIES RETOLAT CORRECTAMENT TOT I HAVER-SE FET MOLT BARROERAMENT

EL CARTELL DEL CAMÍ DE LES NOIES RETOLAT CORRECTAMENT TOT I HAVER-SE FET MOLT BARROERAMENT

Miquel Anguera, “Beatet”

13-01-2022

Ja fa una colla de mesos que des d’aquesta atalaia de Ressò es denunciava la mala retolació dels topònims oficials de l’Estany Salat i el camí de les Noies (a part de força d’altres). Queixa dirigida al responsable de l’Ajuntament de Mont-roig que és qui en té les competències, com també dels carrers, les places i els topònims menors (no així els topònims majors com Estany Salat, per exemple, que les competències són de la Generalitat i no dels ajuntaments). Tant costa rectificar una falta d’ortografia o un topònim incorrecte posat expressament i voluntària??

Hem observat que aquests dies ja es pot veure que el cartell del camí de les Noies ja està corregit i ho posa amb la “i” llatina, com correspon en català, i amb la “y” grega, tatxada, cosa que és, òbviament, una solució barroera.

Resulta que està escrit d’una manera correcta però ben lletja. Potser seria hora que el nostre Ajuntament, d’una vegada per totes, ho retolés correctament i d’una manera senzilla i digna. És cosa que aplaudiríem, evidentment. Tant costa arranjar aquestes coses que són tan clares i indiscutibles?? O potser es rectificaria segons qui ho demanés??

És la nostra llengua!! Sí, aquella mil·lenària llengua tan i tan perseguida qui ni Felip V, ni tots els borbons junts, ni Primo de Rivera ni Franco van aconseguir anorrear. I ara, tampoc ho farà el TS amb els seus percentatges arbitraris, sense cap to ni so, ni cap argument ni criteri pedagògic.

Cartell retolat pel CCBC, on apareix Noies ben escrit

Cartell corregit barroerament a l’entrada del Camí de les Noies
Top