Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL BALL DE DAMES I VELLS, NOVAMENT A LA FESTA MAJOR

EL BALL DE DAMES I VELLS, NOVAMENT A LA FESTA MAJOR

Miquel Anguera, “Beatet”

10-10-2023

Novament el ball parlat de Dames i Vells va actuar en la Festa Major i puc dir (sense previsió d’equivocar-me) que és una de les activitats (si no la que més), esperada de tota la Festa Major (si també hi volem afegir el grup The Tyets, amb molta gent de fora vila). L’actuació la van celebrar al casc antic, en contradicció amb tota la Festa Major que l’equip de govern municipal, inexplicablement i inexplicada, va portar a la zona esportiva, trencant anys i anys de fer-se al casc antic.

El grup de teatre Els Xuts s’estan superant, any rere any, i això es nota en la gentada que els vam anar a veure i escoltar. Es van posar a criticar tot el que es mou en l’àmbit municipal (com és tradició arreu). Per exemple: que el mercat de Sant Miquel es tragués de la zona de l’església parroquial, també van censurar el cinema a la fresca, l’augment del sou de l’equip de govern, la tardança en respondre instàncies, la torre dels Penyals, els clots del carrer del Bisbe Macià, la nova Llar d’Avis, el tren, el nou diputat provincial, la colla de milions sense recaptar d’impostos municipals, polivalent, estany Salat, plaça de Jaén, parc de l’Era, contra el CAP i, en to sàtira també, que l’equip de govern prohibirà el “Baile de las cocas”, la revista local “Ressò mont-rogenc”, l’incordio diatónico”, “damas y viejos”, “Joan Miró” i el “vermut electrónico”…

.

.

En fi, la gent s’ho passà d’allò més bé i direm que ho van representar 5 cops, per Sant Miquel i l’endemà dissabte. Els llocs escollits foren la placeta del carrer d’Amunt (antigament se’n deia “placeta del Tambor” segons Joan Ivern i Figuerola en el seu llibre “Els carrers de Mont-roig”, que la nostra AV Muntanya Roja vam publicar el 1994). També es representà a l’antiga presó i a la plaça de Joan Miró. Sempre al casc antic, com ha de ser. És que ni els gegants!!

Bravo, Xuts, bravo Joan Ramon!! Que per molts anys pugueu fer-nos riure tot blasmant la vida municipal de cada any (això entre en el sou, eh!!), seguint la tradició del ball parlat de Dames i Vells!!

.

.

.

.

Top