Ets aquí
Inici > General > Noticiari > DAMES I VELLS FESTA MAJOR 2021, 5È ANIVERSARI

DAMES I VELLS FESTA MAJOR 2021, 5È ANIVERSARI

Miquel Anguera, “Beatet”

11-10-2021

Després d’un any i mig desastrós en tots els aspectes, per la Covid-19, l’espectacle de teatre popular al carrer, Dames i Vells (Grup de Teatre els Xuts i la Kobla d’en Taudell), va poder ser representat per la Festa Major d’enguany, al parc de Maria Martori el dissabte dia 2 d’octubre a la tarda. Foren tres sessions: a les 5, 6 i 7h.

No cal dir que hi havia restriccions (perquè la pandèmia encara no s’ha acabat) i hi hagué restricció d’aforament (màxim 70 persones per sessió) i cal dir que les invitacions foren exhaurides cada cop, la qual cosa indica novament un èxit molt reconegut pels assistents que sovint trencaven els diàlegs dels actors amb forts aplaudiments.

Un cop més, i ja fa 5 anys, el mateix estil s’imposà novament amb àcides crítiques a tot quisqui : a l’alcalde, a les entrades i sortides de regidors de l’equip de govern, a la regidora trànsfuga, a l’oposició, al clero, a qui mou el cotarro…). També direm que els versots han tingut un record per a la (no)cavalcada de Reis-2021, als pixums de gossos del carrer de les Monges, al Beatet, a la Covid-19 i a la migració del Cap de Setmana Diatònic.

Com sempre, els Xuts barregen humor, sàtira, mots vulgars i malsonants, cercant sempre els temes d’actualitat local, nacional i estatal i jo diria que, enguany, han millorat força els versots i l’escenificació. Els Xuts i la Kobla d’en Taudell, amb només 5 anys, han aconseguit que la gent ens enganxem a Dames i Vells i crec que ja tenen un públic fidel que, any rere any, els veuran al seu costat i no es voldran perdre el seu espectacle.

Novament, i amb molt de gust, han volgut deixar record del Ball de Dames i Vells de 2021, publicant 200 llibretons de 44 pàgines on es poden seguir cada una de les frases i paraules dedicades i dirigides a tot el que s’ha mogut i es mou en el present 2021. L’Editorial Ganzell, de l’amic Eduard Boada, ha estat, novament, l’encarregat de publicar Dames i Vells 2021.

Noies i nois de Els Xuts i la Kobla d’en Taudell: no defalliu i continueu treballant pel poble i pel País. Gràcies de tot cor i fins la propera Festa Major.

Portada de Dames i Vells 2021
Arribada de la Kobla d’en Taudell i els Xuts
La Kobla d’en Taudell
Top