…Rosita Llaó i Judit Güell
26-01-2024
CONILL A L’ ”AJILLO”
Ingredients:
- un conill trossejat (en talls mitjans)
- 5 o 6 grans d’all
- oli
- sal
Elaboració:
Es posa bastant d’oli en una cassola i es rosseja el conill. Quan el vegem daurat el cobrim amb aigua i el deixem coure fins que se l’hagi begut tota. Seguidament, afegim a la cassola 5 o 6 grans d’all trossejats. Ho remenem bé dos o tres cops amb una cullera i apaguem el foc, tenint en compte de no sofregir els alls, doncs han de quedar crus.
PASTA FRESCA
Ingredients:
- farina
- sal
- 1 ou
- aigua (També caldrà una màquina de fer pasta).
Elaboració:
Es posa la farina damunt el taulell de la cuina deixant un forat al mig, on hi col·locarem un ou sencer, una mica de sal i una cullerada sopera d’aigua. Treballarem la barreja amb les mans, fins que no s’enganxi als dits i ja la tindrem a punt. Tot seguit passarem la massa per la màquina i triarem el tipus de pasta que desitgem cuinar (es poden fer tallarines, espagueti, pasta de canelons i fins i tot la pasta dels bunyols).
(Ressò 59, pàg.41)