Ets aquí
Inici > General > COMIAT DEL BIEL TIMONEDA PUNYET, HEREU DE MONT-ROIG 2023

COMIAT DEL BIEL TIMONEDA PUNYET, HEREU DE MONT-ROIG 2023

Biel Timoneda i Punyet

19-05-2024

Bon dia a tothom:

autoritats, hereus i pubilles dels pobles veïns, hereus i pubilles de les associacions del poble, hereu i pubilla de Mont-roig del Camp 2024 i veïns i veïnes del poble.

Gràcies per ser aquí i per acompanyar-nos. Soc el Biel Timoneda Punyet i, per primer cop, em dirigeixo a tots vosaltres com hereu de Mont-roig del Camp 2023.

Vaig entrar al món del pubillatge de la mà de la Maria del Mar, amiga i companya, que amb tanta dignitat i sempre amb un somriure a la cara, ha representat el poble de Mont-roig arreu dels Països Catalans i que ara, amb molt d’orgull, llueix la banda de Pubilla Intercomarcal del Camp de Tarragona. Enhorabona Maria del Mar!

Aquesta festa de sant Isidre és la festa que ens representa a tots com a poble que SOM, ja que les associacions són qui presenten els seus candidats. És una festa de tothom perquè tots, d’una manera o d’una altra estem vinculats al món associatiu del poble.

El Grup de Colònies i Esplai els Brivalls són els culpables que jo avui estigui aquí, una associació de joves que fa més de 40 anys que porten els nens de colònies i munten, sempre de manera desinteressada, activitats, tallers i parcs infantils. L’any passat em van proposar que els representés com a hereu i no vaig poder dir que no. Un NO als Brivalls és inadmissible!

No us negaré que em va fer una mica de peresa tot plegat… però ara, i després de tot un any com hereu de Mont-roig del Camp, tampoc us puc negar que ho he sabut gaudir i que ha estat la descoberta de tot un món, el món del Pubillatge. Si portes el teu poble al cor, et fa il·lusió passejar-lo arreu i ser una mica protagonista de la seva història.

Em va fer especial emoció anar a buscar la Flama del Canigó a Reus, acompanyat pels hereus infantils, la gent de l’Associació de Veïns Muntanya Roja i l’Escola d’Atletisme i portar el peveter encès amb la flama que simbolitza la llengua que ens uneix a tots els pobles dels Països Catalans (des d’aquí, un clam per la nostra llengua!) i també participar en la inauguració de la Fira, festa de referència entre tots els veïns que es retroben cada estiu amb els seus amics i familiars. També recordo la gran festa de Proclamació de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya que es va celebrar a Falset on es va viure amb molta intensitat què significa ser hereu i pubilla d’un poble.

A la vida tot són experiències que anem sumant i que ens van ajudant a créixer i a entendre la vida des de diferents perspectives. Aquesta del pubillatge jo puc dir que ja la porto a la meva motxilla i ara, encoratjo a l’hereu i a la pubilla de Mont-roig del Camp 2024, a l’Irineu i a l’Anna, a sumar noves experiències i a aprendre molt de tot allò que veureu i que viureu.

Encoratjo també a la regidora de Cultura i a tots els representants polítics del nostre poble a promocionar, a invertir i a treballar per les tradicions del nostre poble i del nostre país, a esforçar-se per conservar-les perquè no han de formar part només del nostre passat, sinó també del nostre present i, sobretot, del nostre futur.

Visca Mont-roig del Camp i Visca Catalunya!

.

.

.

Top