Ets aquí
Inici > General > Noticiari > COMIAT DE LA PUBILLA DE MONT-ROIG 2023 M. DEL MAR BORRÀS PUJOL

COMIAT DE LA PUBILLA DE MONT-ROIG 2023 M. DEL MAR BORRÀS PUJOL

M. del Mar Borràs i Pujol

19-05-2024

“Estimo aquesta terra com un amant fidel i ardent” Lluís Llach

Mont-rogencs, mont-rogenques, pubillatge, autoritats, membres del Foment de les Tradicions Catalanes, Sr. alcalde, molt bon dia a tothom.

He estat Pubilla de Mont-roig 2023, aquest fet m’ha donat l’oportunitat de conèixer el Pubillatge al llarg del nostre territori i ha estat un goig per mi portar el nom de Mont-roig per tots els pobles que he anat.

Antigament, la Pubilla va néixer per tal d’evitar la divisió de les terres, patrimoni de les famílies rurals i feudals. Era una figura jurídica pròpia de Catalunya i inclosa dins del Dret Civil Català. Avui en dia s’ha convertit en una tradició arrelada a molts municipis de Catalunya. Personalment, no tenia coneixença que el Pubillatge fos tan important a la nostra terra.

He recorregut diferents municipis i de tots ells me n’he emportat una experiència. També he pogut conèixer personalment a la Presidenta del Parlament de Catalunya. Un cop entres dins del món del Pubillatge t’adones del bon ambient que s’hi respira i dels coneixements que t’aporta. He pogut veure com hi conviuen diferents ideologies que es respecten entre elles.

Fa pocs dies em vaig assabentar que hi havia la possibilitat de representar el Camp de Tarragona i m’hi vaig presentar. Després de superar les proves que em van fer, vaig sortir elegida Pubilla Intercomarcal del Camp de Tarragona 2024. Fet que em portarà, encara més, per molts indrets, una nova oportunitat per conèixer gent d’arreu, amb perspectives molt diverses que em permetran créixer i agafar més criteri.

Continuaré vivint una de les nostres tradicions, el Pubillatge, que mantenir-les és cosa nostra i això ho hem de tenir molt present, gent de Mont-roig. Per mi el Pubillatge és una de les tradicions més boniques de Catalunya i dona l’oportunitat als joves de ser els representants culturals del seu municipi. Per acabar, vull agrair a la meva família, al Santi, a la iaia, a la meva germana i especialment a la meva mare, que sense ells aquest viatge no hauria estat possible.

Moltes gràcies.

Així doncs, Ireneu i Anna hereu i pubilla de Mont-roig 2024 us encoratjo a conèixer aquest món i que us hi endinseu amb goig de representar el nostre estimat i bonic poble, Mont-roig del Camp.

Visca el Pubillatge! Visca el Camp de Tarragona! Visca Mont-roig! I visca Catalunya!

Mont-roig del Camp, 19 de maig del 2024

.

.

.

Top