Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CAVALCADA DELS REIS D’ORIENT 2024

CAVALCADA DELS REIS D’ORIENT 2024

Miquel Anguera, “Beatet”

16-01-2024

Un any més, la cavalcada dels Reis d’Orient o de l’Orient (res de Reis Mags), ha estat molt participada i la mainada ha xalat d’allò més esperant les seves joguines que, com sempre, s’han fet esperar un xic, però que sempre acaben arribant, gràcies a la imprescindible feina que, any rere any, fan la gent de la Comissió de Reis, el Grup de Colònies els Brivalls i els Quintos. També hem de recordar i agrair als pagesos que deixen els seus tractors i remolcs per dur a terme la logística de la cavalcada i el lliurament de les joguines als infants. Una feina que, mai no ha estat prou reconeguda ni aplaudida, donat que tots els esmentats no tenen, òbviament, cap obligació de muntar ni de treballar tant per a la mainada i pel poble.

La festa, va començar a les 6 de la tarda a l’avinguda de Catalunya i passà pel carrer de Vinyols, av. de Reus, Mare de Déu de la Roca, plaça de Joan Miró fins la plaça de Mn. Ivern. Allí el muntatge de llums i colors fou prou manifest i especialment bonic a la façana de l’església (amb l’any 2024) i al Sagrat Cor. A destacar que les nadales  no foren en la nostra llengua catalana i que el ball, prou mogut, no tingué res de tradicional.

Això sí, la canalla (i els presents, que farciren la plaça), s’ho van passar molt bé, com sempre, perquè la seva il·lusió no va ni amb la música, ni la llum, ni els colors, ni discursos: els patges, els Reis d’Orient i els regals, res més!!

Les carrosses dels Reis d’Orient, a Mont-roig, ja comencen a necessitar quelcom més que un manteniment. Només cal mirar les fotos i comparar…

El mal temps, el vent i el fred mai pararan la il·lusió de la canalla. A la pluja, tal com estem actualment, ja li perdonaríem que hagués fotut un bon aiguat. Haurem d’esperar!!  

.

.

.

Una preciosa carrossa a Miami

.

Una preciosa carrossa a Mont-roig

.

.

Top