Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CATALUNYA VA AL PARLAMENT EUROPEU, MONT-ROIG, TAMBÉ

CATALUNYA VA AL PARLAMENT EUROPEU, MONT-ROIG, TAMBÉ

Miquel Anguera, “Beatet”

14-07-2019

El passat 2 de juliol, estava programat la constitució del nou Parlament europeu a la ciutat francesa d’Estrasburg per a la nova legislatura de 5 anys. Donada la croada de l’estat espanyol contra la possibilitat que tres eurodiputats elegits el passat 26 de maig poguessin exercir els seus drets, tot i que estiguessin elegits pel poble, obviant els més de dos milions de persones de la UE que els van votar, i publicats els seus noms en el sacrosant BOE (butlletí oficial de l’Estat), es va organitzar una manifestació a Estrasburg (França), seu del Parlament Europeu.

Segons la policia francesa, 10.000 foren els catalans que es van desplaçar a l’esmentada ciutat alsaciana. Hom s’hi va desplaçar amb avió, autocars o bé cotxes particulars. La manifestació fou cívica, democràtica, pacífica i exemplar, com sempre.

Mont-roig també n’ha volgut ser testimoni i diversos mont-rogencs i mont-rogenques (especialment del col·lectiu d’Àvies i Avis “Taca d’Oli”) i hi van fer acte de presència en defensa dels drets fonamentals, ara amenaçats.

En volem deixar constància d’aquest fet històric amb unes quantes fotografies d’aquest històric dia, a l’espera del que decideixi la justícia europea sobre els elegits eurodiputats Puigdemont, Junqueras i Comín, que no van poder seure als seus escons el dia de la constitució de l’esmentat Parlament.

Pancarta de Mont-roig
Vista parcial de la manifestació
Top