Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CASTELLVELL INAUGURA EL SEU REFUGI ANTIAERI DE LA GUERRA CIVIL. ESPEREM QUE MONT-ROIG TAMBÉ BEN AVIAT

CASTELLVELL INAUGURA EL SEU REFUGI ANTIAERI DE LA GUERRA CIVIL. ESPEREM QUE MONT-ROIG TAMBÉ BEN AVIAT

.

Miquel Anguera, “Beatet”

25-03-2024

Segons publicava Reus Digital el proppassat 17 de març, el dissabte dia 16 s’inaugurava el refugi antiaeri de la Guerra Civil a Castellvell del Camp (construït el 1937), al carrer de Sant Jaume de l’esmentada localitat del Baix Camp. Ara, a les portes de Setmana Santa i amb el plus afegit de poder comptar amb testimonis de quan va ser útil a la Guerra Civil 1936-39. Durant la Setmana Santa es celebraran jornades de portes obertes abans de la museïtzació definitiva de l’espai. L’article estava signat per Ana Martínez i hi posen una foto adjunta on s’hi veu un testimoni veí de Castellvell. A l’acte hi van assistir set de les 10 persones, testimonis supervivents.

A Castellvell va tenir molta lògica l’esmentada construcció del refugi antiaeri, sobretot, per la por dels bombardejos que l’aviació italiana i alemanya van fer a Reus i l’extrema proximitat d’ambdues poblacions.

La localització del refugi fou gràcies a unes obres al nucli antic de Castellvell l’any 2019 i allí començà el primer pas del projecte de reforma que té un pressupost de 224.000 € i que ja és apte perquè pugui ser visitat.

Un projecte que sempre serà una bona notícia per a la memòria històrica sigui del poble que sigui i, per cert, això ens ha fet pensar en el refugi antiaeri de Mont-roig, del 1938, que té l’entrada a la plaça de Joan Miró (a la foto adjunta), i que ben aviat esperem que tingui un projecte i pressupost per fer-lo visitable, donat que és patrimoni molt valuós de Mont-roig.

.

Top