Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > CARTA DEL PRESIDENT DEL CLUB ATLÈTIC MONT-ROIG EN LA INAUGURACIÓ DEL CENTENARI DE LA SEVA FUNDACIÓ

CARTA DEL PRESIDENT DEL CLUB ATLÈTIC MONT-ROIG EN LA INAUGURACIÓ DEL CENTENARI DE LA SEVA FUNDACIÓ

Xavier Anguera i Aguiló, president del Club Atlètic Mont-roig

Església Vella, divendres 14 de gener de 2022

Hola, bona tarda a tothom. Per mi és tot un honor poder dirigir-me a vostès per iniciar l’any del Centenari del Club Athletic Mont-roig.

Segurament les persones que van fundar el club poc s’haurien pensat que arribaríem fins aquí. És tota una fita poder celebrar cent anys d’una entitat i la nostra passió pel futbol.

Podríem anomenar molts noms propis, presidents, juntes directives, jugadors, entrenadors, delegats, alcaldes, regidors, empresaris, càmpings, aficionats… Però la veritat és que tots som importants, sense la gent del poble i dels voltants no hauríem arribat aquí. Per això vull expressar la gratitud del Club a tothom, a tota la gent que de manera desinteressada ha participat en el desenvolupament i creixement del club i participa actualment en el seu funcionament.

Es diu fàcil: per la meva humil experiència, hi ha hagut anys molt durs, sense equips, d’altres no teníem públic i d’altres ens faltaven recursos econòmics, cosa que sempre és necessari. Però també hi ha anys de moltes satisfaccions, quan es guanyen títols, quan s’inauguren instal·lacions, … I una de les més importants, quan veus que la canalla es fa seu el club, és la part més important que hem de preservar, que els nostres nens i nenes puguin continuar practicant el futbol al nostre municipi i els valors que s’hi transmeten. Perquè volem fer cent anys més i per aconseguir-ho continuem necessitant l’ajuda de la gent, aficionats, del nostre Ajuntament, de la Diputació, de la Federació de Futbol, dels nostres jugadors i entrenadors, delegats i totes aquelles persones que s’impliquen amb el club.

D’aquesta manera també ens agradaria que el poble es prengués les celebracions del Centenari com a seves. Intentarem que aquest any, si les circumstàncies de la pandèmia ens ho permeten, fer tota mena de celebracions, per a tots els gustos i per a tots els públics. Esperem que tots us sumeu a la festa. En principi, farem una activitat mensual de diferent naturalesa però enfocada al de l’esport.

Avui comencem amb una exposició de fotografies de la nostra història. Segurament ens en deixem moltes però hem intentat fer una pinzellada a la història gràcies a l’Associació Cultural Arxiu i Memòria (ACAM) de Mont-roig i a totes aquelles persones que han cedit fotografies, objectes, actes, fitxes o vivències. Aquí teniu la exposició perquè tothom la pugui gaudir.

Aprofitant l’acte d’inauguració de l’exposició, també presentem la nova camiseta del Centenari per disputar partits. Hem fet una camiseta inspirada en els inicis del club on predomina la ratlla blanca-vermella, però, evidentment, més d’acord amb l’actualitat dels teixits i l’elaboració de la mateixa. Tots els jugadors disposaran d’una camiseta del centenari i qualsevol persona podrà comprar-la fent petició al club.

Un altre tema que ens ha portat aquí avui, són els Himnes. Tot i que el club ja en té un de propi, creat l’any 1997 pel Sr Miquel Anguera amb música del Sr Guillem Anguera, i que en aquest moments esta en procés de re-enregistrament per tal de modernitzar-lo, amb la col·laboració de la Coral Sant Miquel, i que serà presentat en un dels futurs actes. Avui també presentem l’Himne del Centenari. Himne que s’ha creat per la proposta dels “supporters” del club, aficionats que es van oferir a fer-ho per posar el seu granet d’arena en la celebració del Centenari.

Dono pas a escoltar-lo:

Per la meva part com a president i jugador del club sols vull transmetre-us gratitud i entusiasme per continuar cent anys més.

Gràcies i ens veiem en els futurs actes. Gràcies a tots per la vostra assistència.

El president del club inaugurant el Centenari
Vista general de l’Església Vella
Equip del 2015, campió. El capità, ara president
Top