Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > CARTA DE L’ACORDIONISTA BASC, XABI ABURRUZAGA, SOBRE LA SUSPENSIÓ DEL XIV CAP DE SETMANA DIATÒNIC DE MONT-ROIG

CARTA DE L’ACORDIONISTA BASC, XABI ABURRUZAGA, SOBRE LA SUSPENSIÓ DEL XIV CAP DE SETMANA DIATÒNIC DE MONT-ROIG

Xabi Aburruzaga, trikitilari

20-04-2021

Estic molt trist en llegir que un dels festivals més meravellosos en els quals he tingut l’honor de participar, sembla, que ha de parar de realitzar-se, per falta de suport institucional, em sembla increïble, després del gran esforç que s’ha fet durant tots aquests anys, organitzadors, alumnes, vinguts de moltes parts, entre elles el País Basc.

Bastants traves ens ha posat ja la COVID-19 al món de la cultura, quan s’ha demostrat que la cultura és segura, seguint estrictament els protocols de seguretat. Senyors i senyores de l’ajuntament de Mont-roig, els demano de tot cor que s’ho repensin i que donin suport, en mesura de les seves possibilitats, a aquest gran festival, que ha posat en valor l’Ermita, el poble i l’ha col·locat al mapa de festivals en llocs màgics. Crec sincerament que és el lloc més bonic en el qual he tingut la sort de poder actuar, ensenyar i, per descomptat, aprendre unes músiques i cultures diferents a la meva. No cal dir, que tota l’organització, alumnes, professors etc. són una gent increïble, disposada sempre a ajudar en el que sigui, amb un somriure a la cara, i sempre preocupats perquè tot surti bé. Espero que em llegeixin, i tinguin en compte el que els dic, sinó crec que tots ens penedirem de la seva decisió.

Desconec si això és un tema polític, o d’una altra índole, però si fos un tema merament econòmic, jo m’ofereixo a anar a Mont-roig de Camp i fer un concert benèfic per recaptar fons a cost 0. Qualsevol ajuda que poguessin aportar serà benvinguda.

Una abraçada a totes i tots, cuideu-vos molt i que segueixi la cultura.

P.D. de Ressò mont-rogenc:

(Xabi Aburruzaga, nascut a Portugalete el 1978, és un molt conegut trikitilari-acordionista del País Basc. Ha actuat arreu del món i ha publicat diversos CD amb la seva trikitixa. Vam tenir la sort de veure’l actuar a l’Ermita en tres Caps de Setmana Diatònics amb un èxit bestial (5è-2011, 10è-2016 i 13è-2019). En assabentar-se de la suspensió del Cap de Setmana d’enguany (l’any passat era lògica), ens ha remès aquesta carta ).

Xavi Aburruzaga (2016)
Xavi Aburruzaga i Guillem Anguera, a l’Ermita 2019
Top