Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > ALUMNES D’INFANTIL 4 I 5 FAN UNA SORTIDA EDUCATIVA FINS LA BARRACA DEL QUIMERES

ALUMNES D’INFANTIL 4 I 5 FAN UNA SORTIDA EDUCATIVA FINS LA BARRACA DEL QUIMERES

Esther Bargalló

02-12-2022

El passat dimecres 30 de novembre, al matí, els alumnes d’infantil 4 i 5 de l’escola Mare de Déu de la Roca van fer una sortida educativa per conèixer la barraca del Quimeres. Acompanyats de professors, van anar a peu fins al camí dels Boverals, on van poder visitar la barraca del Quimeres, la núm. 2332 de wikipedra, restaurada l’any 2020 pel Grup Barracaire de Mont-roig i el GEPEC. Els nens van esmorzar a la vora d’aquesta construcció i, com que portaven llanternes, van poder apreciar millor els detalls de l’ interior de la barraca. Durant la caminada, a més, van anar fent aturades per reconèixer els arbres, els fruits i recordar els seus noms, van trobar tions dormint, van agafar garrofes, pinyes, etc.

Els dies previs,  aquests alumnes ja van treballar a l’aula el tema de la pedra seca, què és i perquè s’empra aquesta tècnica constructiva.

Enguany es celebra la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca, entre els dies 25 de novembre i el 4 de desembre. L’escola Mare de Déu de la Roca, s’hi havia inscrit en una activitat que consistia en una sortida, el dia 29, d’alumnes de 4t de primària per visitar algunes construccions de pedra seca del nostre terme: barraques, marges amb escaletes, una carrerada i una cisterna, però es va haver de suspendre pel mal oratge. Està previst que aquesta sortida es dugui a terme durant el 2n trimestre.

Treballs a l’aula
Esmorzant davant la barraca del Quimeres
Alumnes d’infantil 4
Alumnes d’infantil 5
Top