Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 50 ANYS D’ÒMNIUM AL BAIX CAMP. MONT-ROIG AL TEATRE FORTUNY

50 ANYS D’ÒMNIUM AL BAIX CAMP. MONT-ROIG AL TEATRE FORTUNY

Redacció

17-11-2021

Òmnium Cultural, amb prop de 200.000 associats (es diu aviat, això), va néixer el 1971. A Reus, fou fundat 10 anys més tard. Aquestes noces d’or foren celebrades el passat dissabte 13 de novembre en el més emblemàtic, històric i preciós dels escenaris reusencs: el teatre Fortuny.

Ple i amb més de 600 persones, els que hi van poder assistir pogueren escoltar i reviure un resum de la història d’aquesta entitat cultural, amb parlaments, teatre i molta música.

La celebració va començar amb una curta, però molt potent actuació de la Reus Big Band amb unes peces de Steve Wonder i una peça final, conjunta, amb Canya d’Or, una formació grallera, reusenca, molt prestigiosa i admirada arreu. Foren molt aplaudits.

Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, estigué entre els presents, telemàticament, mitjançant l’enregistrament d’un missatge que fou molt aplaudit.

La companyia La Gata Borda va representar un resum de la història d’Òmnium Baix Camp amb diferents escenes de teatre que també foren molt aplaudides i sempre amb els tres pilars que són la raó de ser d’Òmnium: Llengua, Cultura i País.

Mont-roig també hi fou present amb l’acordionista Guillem Anguera que acompanyà la cantautora ebrenca Montse Castellà i que van ser els encarregats de l’acompanyament musical de l’acte, amb la interpretació de diversos temes. Un moment molt especial va ser quan interpretaren “L’estaca”, de Lluís Llach, i el teatre s’hi va unir per cantar la cançó de forma conjunta.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i el president d’Òmnium Baix Camp, van cloure l’acte rebent forts aplaudiments. El cant dels Segadors, tothom dempeus, va acomiadar la celebració. Per 50 anys més!!

Actuació del Guillem Anguera i la Montse Castellà
Actuació de la Reus Big Band amb Canya d’Or
Diverses juntes d’Òmnium Cultural Baix Camp
Top