Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > L’ESCOLA «MARE DE DÉU DE LA ROCA» PARTICIPA A L’XI TROBADA DE PEDRA SECA I ARQUITECTURA TRADICIONAL

L’ESCOLA «MARE DE DÉU DE LA ROCA» PARTICIPA A L’XI TROBADA DE PEDRA SECA I ARQUITECTURA TRADICIONAL

Esther Bargalló

12-11-2021

L’escola “Mare de déu de la Roca” de Mont-roig del Camp, va participar a l’XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional, que va tenir lloc a Móra la Nova del divendres 5 al diumenge 7 de novembre. Es tracta d’un congrés biennal que organitzà l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura tradicional) conjuntament amb l’IRMU (Institut Ramon Muntaner).

En aquesta Trobada es van presentar 2 ponències, 26 comunicacions i 2 taules rodones repartides en 3 àmbits temàtics.

En l’àmbit “Educació formal i no formal”, la Cristina Alberich Guinjoan, directora de l’esmentada escola, presentà la comunicació que duu per títol: “Casa nostra, un gran jardí de pedres. Entenem l’ESCOLA com un agent educatiu estretament vinculat amb l’entorn. Entenem l’ENTORN com el poble, les tradicions, la llengua, el país”.

Durant l’exposició presentà un resum del projecte que l’escola duu a terme, que és donar a conèixer als alumnes el patrimoni de pedra seca del nostre municipi a través de diferents manifestacions arquitectòniques: barraques, trones, marges, carrerades…. Han previst una programació conjunta durant el curs 2020-2021 per a les dues etapes educatives especificant les capacitats, els eixos i les àrees per a l’Educació Infantil i les competències, les dimensions i els àmbits per a l’Educació Primària. Els objectius del projecte, els objectius d’aprenentatge, els criteris d’avaluació i la proposta d’activitats estan planificades de manera conjunta per a tot l’alumnat, tot i que cal fer les adaptacions pertinents segons les edats dels alumnes.

En aquest projecte educatiu compten amb la col·laboració del Grup Barracaire de Mont-roig del Camp, que és una secció de l’Associació de Veïns “Muntanya Roja”.

Aquesta comunicació es publicarà en el llibre de l’XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional, que està previst que es presenti a Perpinyà el maig del 2022.

Del 19 al 28 de novembre, COL·LABORA x PAISATGE organitza la 2a edició de la Setmana de la Pedra Seca, deu dies plens d’activitats arreu del territori de parla catalana. A Mont-roig, per segon any consecutiu, l’escola Mare de Déu de la Roca i el Grup Barracaire de Mont-roig, faran una sortida educativa guiada per als alumnes de 4t de primària per visitar algunes construccions de pedra seca del terme de Mont-roig

La Cristina Alberich presentant la comunicació
Sortida dels alumnes de 4t durant la 1a Setmana de la Pedra Seca
Top