Ets aquí
Inici > General > Noticiari > NEIX UNA FEMELLA XORIGUER A L’ESGLÉSIA NOVA

NEIX UNA FEMELLA XORIGUER A L’ESGLÉSIA NOVA

Miquel Anguera, “Beatet”

24-06-2024

El Grup Ecologista l’Escurçó ens ha enviat una foto on es veu la nouvinguda femella xoriguer que ha nascut aquests dies al recer de l’església parroquial de Mont-roig.

La nouvinguda està en bon estat com mostra la fotografia del Joan M. Durant la pandèmia, el 4 de juliol de 2020 ja informàvem a Ressò mont-rogenc del naixement d’un nou xoriguer comú (tercera generació), i ara han tornat a criar a la mateixa teulada de l’església. Es tracta d’una xoriguer comú “falcó Falconidae

Aquesta espècie és autòctona, protegida, rapinyaire i s’alimenta de ratolins, musaranyes, insectes grans, petits ocells i rèptils. Sovint es confon amb l’esparver que és un altre rapinyaire, però més difícil de veure, donat que habita sobretot als boscos i no pas en les zones habitades com en el cas del xoriguer.

No cal dir que estem molt contents de tenir nous mont-rogencs al nostre cel i a la nostra església i esperem que continuïn venint a Mont-roig a passar les seves vacances i/o a criar nous polls per a la preservació de l’espècie. Ja és bo que, de tant en tant, tinguem alguna bona notícia en el camp del medi ambient i l’ecologia!!

.

.

.

Top