Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XERRADA DE LA TERESA BAIGES I NOGUÉS (ATS) SOBRE RWANDA

XERRADA DE LA TERESA BAIGES I NOGUÉS (ATS) SOBRE RWANDA

Miquel Anguera, “Beatet”

14-12-2023

El passat dijous 7 de desembre, a la Casa de Cultura Agustí Sardà, a les 7 del vespre, la montbrionenca Teresa Baiges i Nogués va oferir una xerrada sobre Rwanda; aquest país africà força desconegut per molts, però ben conegut per la Teresa, així com també Bibwe de la República Democràtica del Congo. En ambdós països hi va estar força temps com a ATS (auxiliar de tècnica sanitària) ajudant aquelles comunitats. Fou cooperant entre l’Arquebisbat de Tarragona i el de Kigali (Rwanda).

El títol de la xerrada era “Una experiència a Rwanda” i la Teresa parlà de la seva estança en aquells dos països, experiències, anècdotes, treballs, penúries i un llarg etcètera. La Teresa, a més, forma part del grup “Amics de Rwanda” d’aquí, que col·laboren en activitats i recollint i ajudant aquella comunitat africana en tot el que poden.

Aquí a Mont-roig, com en d’altres llocs on van, hi porten estris i coses fabricats manualment a Rwanda i que venen aquí per ajudar-los. Coses com: manyoples, nines, ventalls de roba…

Ser altruista és ben difícil en aquest món que ens toca viure, però els “Amics de Rwanda” demostren que la generositat encara existeix i que, si es vol, se’n pot ser de generós. 

La Teresa fent la xerrada
Mostra de productes artesanals de Rwanda
Top