Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > VISITA GUIADA A LES BARRAQUES DE MONT-ROIG DECLARADES BCIN DINS LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

VISITA GUIADA A LES BARRAQUES DE MONT-ROIG DECLARADES BCIN DINS LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

Redacció

12-09-2016

Els dies 16, 17 i 18 de setembre, a Catalunya, tenen lloc les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa conjunta del Consell d’Europa i la Unió Europea, en les quals hi participen 50 estats europeus. La sessió plenària del programa d’aquestes jornades al Consell d’Europa ha decidit dedicar l’edició d’enguany, la 25a, a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

Des de la regidoria de Cultura de Mont-roig, s’ha organitzat, el diumenge 18 de setembre, una visita guiada a les 5 barraques de pedra seca declarades, per la Generalitat, “Bé Cultural d’Interès Nacional”, en la categoria de Zona d’Interès Etnològic, que anirà a càrrec d’Esther Bargalló, vicepresidenta de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i de Martí Rom, president del Centre Miró i col·laborador de la Generalitat en la candidatura internacional com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, de la tècnica constructiva de la pedra en sec.

La visita a aquestes construccions es farà en cotxes particulars. El lloc de trobada és al pàrquing de l’Ajuntament, a les 10 del matí, i està previst que l’activitat duri unes 3 hores.

20160912 Jorn. Europ. Patrimoni pel PDF

 

Top