Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UN TEXT DE RESSÒ MONT-ROGENC AL LLIBRE “ESTUDIS DE CONSTANTÍ”

UN TEXT DE RESSÒ MONT-ROGENC AL LLIBRE “ESTUDIS DE CONSTANTÍ”

Redacció

19-10-2017

El text “El crim de Constantí de 1857” publicat al web de “Ressò mont-rogenc” ha estat reproduït al volum “Estudis de Constantí´” número 33.

Aquest text, de Martí Rom, es va publicar el 12 d’octubre de 2015. Relata un fet luctuós que va succeir el 7 de febrer de 1857 en un mas de Constantí. A la matinada, sis assaltants van  entrar a robar matant salvatgement un dels quatre habitants. “Crimen horroroso” deia el diari. El cap de colla, Ramon Sedó (dit Patuf), era de Mont-roig; també hi anava el seu cunyat Miquel Arnau. Els altres quatre eren d’Alforja, Reus i Lleida. Durant el procés se’ls hi van atribuir uns altres trenta atemptats criminals. El 2 de novembre de 1858 es va fer a Tarragona el consell de guerra i foren ajusticiats, a “garrot vil”, quatre dies després. Aquest fet va tenir una gran repercussió a la premsa de l’època. Sabem que a l’execució hi va assistir una gernació, “milers de persones de la ciutat i la comarca”.

“Relación del robo y asesinato cometido en el manso San Ramón (provincia de Tarragona) en la persona de D. Salvador Malart, por los asesinos, Ramón Sedó (a) Patuf, y su cuñado Miguel Arnau, ambos de Monroig…”.

20171019 Llibre Constantí

Top