Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > EL TRAM URBÀ DEL CAMÍ DE LES ARENES ES DIRÀ CARRER DE L’1-O

EL TRAM URBÀ DEL CAMÍ DE LES ARENES ES DIRÀ CARRER DE L’1-O

Miquel Anguera, “Beatet”

20-10-2017

En el passat ple ordinari de l’11 d’octubre, i dins del punt “Afers sobrevinguts”, fou proposat un canvi de topònim en el tram urbà del camí de les Arenes que correspon al tros que va del carrer d’Aureli M. Escarré fins al pont que hi ha sota la carretera T-310 (Reus-Pratdip) i que deu tenir uns 200 metres de longitud.

El canvi de nom, en aquest tram, fou proposat pels grups municipals del PDeCAT, ERC i de l’ANC local (Assemblea Nacional Catalana). El motiu adduït per l’esmentat canvi fou que en el passat ple extraordinari del 2 d’octubre (l’endemà de les brutals càrregues policials contra els mont-rogencs que votaren en el referèndum d’autodeterminació de l’1-O) hom proposà canviar el nom del camí de les Arenes pel de 1-O, perquè restés en la memòria col·lectiva de Mont-roig aquest episodi tan lamentable, com ja s’ha explicat a bastament. La proposta de canvi de nom s’acceptà entusiàsticament per tots els presents en aquell històric ple del 2 d’octubre (unes 400 persones).

Abans, però, de la votació per mirar si s’acceptava, o no, el canvi de nom, calgué votar si s’acceptava la urgència del punt sobrevingut. Per unanimitat dels regidors/res presents es votà a favor de la urgència d’aquest únic punt sobrevingut. També es determinà que fos, només, el tram urbà del camí de les Arenes (el que suara ja hem determinat) i que correspon al Centre de Dia i l’IES Antoni Ballester.

La FIC (Sr. Aragonès) digué que creia més convenient canviar el nom de l’IES pel de 1-O donat que la brutalitat dels policies fou dins de l’IES i no al carrer. C’s (Sr. Velasco) no estava d’acord en canviar el nom. Els grups municipals del PDeCAT, ERC i la FIC criticaren durament la postura del Sr. Velasco i poc després es passava a votació el canvi de denominació que ja hem explicat. El Sr. Alcalde recordà al Sr. Aragonès que, si volia canviar el nom de l’IES, presentés una moció en un altre plenari, es consultaria amb Ensenyament i es votaria, però, que la proposta del ple d’avui era la que s’ha esmentat i no la que ell proposava. Passats a la votació, el Sr. Aragonès i el Sr. Velasco hi votaren en contra, el Sr. Gallardo s’abstingué i la resta de regidors, tretze, hi votaren a favor (PDeCAT 4, PSC 3, ERC 2, ARAMont-roig 2,  Tico Pérez PLAMIMO 1 i G. MIXT, Sra. Esquius 1).

No cal dir que l’aprovació d’aquest punt sobrevingut restarà per a la història de la nostra Vila, doncs, realment foren excepcionals les circumstàncies i el motiu d’aquest canvi de topònim.

20171020 Carrer de l’1-O

Top