Ets aquí
Inici > General > Noticiari > TROBADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS A LA FESTA MAJOR 2021

TROBADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS A LA FESTA MAJOR 2021

Miquel Anguera, “Beatet”

10-10-2021

Després de més d’un any i mig, per culpa de la Covid-19 i aprofitant l’avinentesa de la Festa Major vam poder tornar a gaudir de la trobada de gegants i grallers al parc de Maria Martori. El dia acompanyà, va fer molt bo, sense vent i es pot dir que vam xalar molt al cap de tants mesos d’abstinència gegantera i grallera. Haurà estat la primera vegada, en més de 37 anys d’existència, que hem estat tant de temps sense poder ballar i tocar.

La Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, amb els gegants Miquel i Roca, els gegants de la Vila, Roc i Bàrbara, una bona dotzena de capgrossos de cartró acabats de néixer i els Grallers de Mont-roig van oferir uns ¾ d’hora de música i dansa, amb una vintena llarga de cançons, que foren molt aplaudides pel nombrós públic que s’aplegà al parc, cercant l’ombra dels pins perquè realment vam arribar a tenir calor.

Fa pocs dies vam parlar d’un taller de capgrossos de cartró construïts i pintats per la mainada a la Casa de Cultura, sota la direcció de la Loli Beltran, aquests proppassat setembre. Doncs, el tres d’octubre (dia del gos, com anomenàvem fa molts anys, el darrer dia de la Festa Major), els nanos van ballar també amb els esmentats gegants i també tot sols, per festejar la seva arribada a Mont-roig.

Com sempre, la trobada de gegants (i si és en cercavila, encara més), esdevé, pràcticament, l’acte festiu més bonic i participat d’unes festes populars com les festes majors, fires, etc. En donem fe i esperem que la propera vegada ja ens puguem passejar en cercavila pels carrers del poble. Com ens dibuixaven fa més d’un any i mig la mainada i parlant de la Covid-19: “Tot anirà bé!!!”   

Gegants, capgrossos i la Loli, la seva artífex
Grallers del Barri dels 6 carrers
El Roc, Bàrbara, Miquel i Roca i una colla de nous capgrossos
Els gegants, l’hereu i pubilles
Top