Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > SORTIDA DELS ALUMNES DE 2N D’ESO PER FER UNA RUTA DE PEDRA SECA

SORTIDA DELS ALUMNES DE 2N D’ESO PER FER UNA RUTA DE PEDRA SECA

Redacció

24-12-2020

El dilluns 21 de desembre, darrer dia lectiu abans de les vacances de Nadal, 58 alumnes de 2n d’ESO de l’IES Antoni Ballester, acompanyats de 4 professors i de l’Esther Bargalló, vicepresidenta de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional), van fer una sortida guiada per visitar algunes construccions de pedra seca del terme. Aquesta excursió s’emmarca dins l’activitat “El coneixement de l’entorn”.

A primera hora del matí es va projectar, al gimnàs de l’institut, el documental “Barraques de pedra seca a Mont-roig” de Martí Rom i, en acabar, es van dirigir a peu cap al camí dels Boverals, a la vora del qual van poder veure la barraca del Quimeres, restaurada per voluntaris de  l’AV Muntanya Roja i del GEPEC l’any 2010. A continuació, es van dirigir cap al camí de la Font d’en Soler, passant per una carrerada (al camí vell del Prat). Un camí ramader custodiat, a banda i banda, per marges de pedra seca. Després de creuar el barranc de Rifà van anar a la següent construcció,  la monumental barraca del Lluís Font, també restaurada per voluntaris l’any 2008. Seguint la ruta, van arribar a una finca amb marges impressionants, de gran alçada i molt singulars, ja que tenen tres trams d’escaletes, les quals facilitaven al pagès poder anar d’un bancal a l’altre sense haver de donar la volta a la finca.

Durant el recorregut, van poder visitar dues barraques més de tipologia molt diversa i van acabar l’excursió arribant al poble al final del matí.

Els alumnes mirant el documental
Davant la barraca del Lluís Font
Pujant un dels trams d’escaletes d’un marge
Top