Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ASSEMBLEA DE FRANÇA VOTA, PER FI, A FAVOR DEL CATALÀ

L’ASSEMBLEA DE FRANÇA VOTA, PER FI, A FAVOR DEL CATALÀ

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

06-02-2017

Per 63 vots a favor i 3 en contra, l’Assemblea de França va aprovar el passat dia 30 de gener una proposició de llei que obre la porta a la reconeixença i promoció de l’ús públic de les llengües minoritàries a l’estat francès: català, bretó, occità, cors, alsacià…

“Es tracta d’un avenç històric molt important per a la promoció de les llengües regionals i més particularment per la llengua catalana a França”. Així ho declarava el diputat socialista nord-català Jacques Cresta.

Cal esmentar que aquest mateix text va ser refusat l’any passat pel Senat francès i aquesta aprovació comporta la ratificació constitucional de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries que França mai havia volgut aprovar fins ara.

Això comportarà la generalització de la senyalització bilingüe en els serveis públics i el reconeixement de l’Estat de l’ensenyament immersiu, com ja practica l’escola Bressola a la Catalunya del Nord.

Una molt bona notícia que, des del Sud, aplaudim amb molta satisfacció![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top