Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > RESUM DEL PLE ORDINARI DEL 13 DE JUNY 2018

RESUM DEL PLE ORDINARI DEL 13 DE JUNY 2018

Miquel Anguera, “Beatet”

30-06-2018

(Absent la regidora Yolanda Pérez per anar a recollir les 4 banderes blaves atorgades al nostre municipi. El plenari comença a l’una del migdia)

1.- S’aprova l’acta anterior del 9 de maig per unanimitat.

2.- Es dona compte dels decrets d’alcaldia del 945 al 1254 de 2018. ERC demana informació sobre els decrets de la plaça Miramar i les taxes als càmpings. El Sr. Alcalde diu que els passarà la informació.

3.- Es dona compte al ple sobre l’acompliment del 1r trimestre de les mesures contra la morositat. Ho explica el regidor d’Hisenda.

4.- S’aprova un Pla economicofinancer 2018-2019, amb els vots en contra d’ERC i PDeCAT (2+4= 6) i els altres 10, a favor. Ho explica el regidor Gallardo, dient que és un document obligatori d’equilibri intern i que té a veure amb la forta inversió aprovada l’octubre de 2017. Cal aprovar-lo quan hi ha desequilibri al pressupost provocat per una forta inversió com és el cas. Al 2019 tornarà l’equilibri a l’Ajuntament. També assegura que no hi ha despesa municipal sense partida pressupostària. ERC pregunta pel més del 3% d’increment de l’IBI. El PDeCAT veu incompliment en el reglament de la despesa i pressupost municipal per falta de planificació de l’equip de govern. Respon el regidor Gallardo defensant la seva gestió.

5.- S’aprova la fiscalització limitada prèvia  en règim de requisits bàsics, per unanimitat. El Sr. Gallardo explica que els farà arribar la informació i que és per al desplegament de la hisenda local. És com manifestar “assabentat” i que la fiscalització prèvia total no és possible.

6.- S’aprova la fiscalització de drets i ingressos mitjançant presa de raó i control financer. S’aprova per unanimitat.

7.- S’aprova l’ordenança reguladora del recinte firal “Cullerada” de Mont-roig. Amb els vots en contra d’ERC i PDeCAT (2+4), l’abstenció de la FIC (1) i a favor els altres 9. ERC manifesta el seu descontentament amb la “Cullerada”, perquè Mont-roig tenia una fira multisectorial i fa dos anys que se la van “carregat”. Hi ha força gent del comerç, i en general, que opinen igual, després dels dos anys d’experiència. El PDeCAT creu que només calia canviar el que no funcionava de la fira multisectorial. El Sr. Alcalde justifica el canvi i es defensa. Hom creu que la Fira no és problema de nom, sinó de contingut. El Sr. Aragonès (FIC) fa un repàs per la Fira dels darrers anys.

8.- S’aprova sol·licitar assignació de fons del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en base a la IET/458/2015, per integrar un espai juvenil a la pista d’estiu de Miami. S’aprova amb els vots en contra del PDeCAT (4) i a favor els altres 12 regidors/es.

ERC diu que és sorprenent perquè no era una proposta (278 en total) inclosa al PAM, tot i que els agrada i és engrescadora. Al PDeCAT els sorprèn ara la pressa i es pregunta si hi ha partida. Han parlat amb els joves? Quina franja d’edat i quants usuaris? El Sr. Alcalde explica que ara s’atura la futura oficina de Turisme i es canvia per la pista d’estiu. Subvenció que es posaria al 2019, i que hi ha els informes tècnics favorables de Joventut. La pressa ve donada perquè cal presentar-ho abans del 30 de juny. El regidor de Joventut ho defensa, així com també el regidor Tico Pérez.

9.- S’aprova, per unanimitat, la compatibilitat per a exercir una segona activitat privada a la treballadora Sra. Francisca Garcia Andrade.

10.- Mocions. PDeCAT presenta una moció per millorar l’accessibilitat a les nostres platges, especialment a les persones dependents, amb passarel·les, lavabos, cartells per a cecs, etc. La FIC ho veu bé, però diu que la competència és de la Generalitat. S’obre un ampli debat entre regidors. El Sr. Velasco diu que votarà a favor, també hi intervenen els regidors Tico Pérez, A. Garcia, F. Pellicer. La moció no s’aprova: ERC, PDeCAT, Cs i FIC (2+4+1+1= 8 a favor) i PSC+ARA+Plamimo+Mixt (3+2+2+1= 8 en contra), pel vot de qualitat de l’alcalde.

Precs i preguntes: el Sr. Aragonès (FIC) demana que se li faciliti còpia de l’expedient d’autorització per la qual el llibre d’honor de la Vila, quadres del llegat del Sr. Alejandro Martínez (?), etc. estava al Centre Miró-Església Vella. El Sr. Alcalde assent a la petició.

El Sr. Velasco de Cs demana de qui són les competències de l’espai públic perquè s’està degradant, també veu deixadesa i relaxació en l’equip de govern. Parla el Sr. Gallardo i explica que la policia fa expedients i que no hi ha dades dels actes incívics. El Sr. Aragonès parla d’un suposat estil Trapero (?). El Sr. Velasco continua preguntant per les pistes de tennis de Miami, el Sr. Tico Pérez respon que han detectat deficiències, que s’han fet “cates” per posar-hi remei. Potser per Cap d’Any estarà solucionat. També pregunta a la Sra. Esquius si l’oficialitat de l’Escola de Música la tindrem abans de final de mandat. La regidora contesta que les obres ja tenen el permís de BCN i que el projecte educatiu ja el tenen per tramitar a Tarragona i s’espera que al proper curs 2019-2020 (no el 2018-19) ja serà oficial.

La Sra. Aragonès (ERC) també pregunta pel projecte educatiu de l’Escola de Música. La regidora respon que encara falten dades però que ja li ho passarà. El Sr. Gairal és preguntat per la negació de subvenció (ple d’abril) al PEIN de l’Ermita i respon que fou per falta de pressupost de la Generalitat. És el 2n cop que ho deneguen malgrat que teníem esperances per aconseguir-ho. Les localitats de Marçà i Flix sí que obtingueren subvenció (per haver obtingut una puntuació més alta). També es preguntà sobre un llibre (en format de conte, al preu de venda de 5 €) que ha editat la regidoria de Cultura sobre la creada llegenda pirata entorn de la Lluna Roja (geganta de Miami) i la reserva que se n’ha fet d’aquests llibres per a l’Ajuntament i els seus autors quan altres cops s’ha denegat l’ajut a autors d’altres llibres. El Sr. Alcalde defensa la publicació d’aquest llibre per part de l’Ajuntament.

El PDeCAT es pregunta si es farà el mateix amb la colla de gegants dels Pitots i del Barri dels 6 Carrers (llibre). Es farà arribar a la resta de colles… El Sr. Chamizo agraeix la invitació per a la reunió de la Junta Municipal de Seguretat i que se n’assabenten per les xarxes socials, a més, l’hora no és adequada per anar-hi. També es queixen de la poca llum a les pistes de pàdel tot i complir amb la normativa. També pregunten per una factura de 450 € del restaurant Chez Lorenzo. Es respon que correspon a la Gala de l’Esport, en agraïment als col·laboradors. Es parla del passeig de les Cales dient que no hi ha partida al pressupost de 2018, segons un diputat del PDeCAT i que han fet una esmena de 3 M€, a Madrid. L’alcalde diu que, segons Costes, no hi ha partida. Una queixa per les noves papereres al Club Mont-roig perquè estan mal col·locades. També recorden que Reus digital recull l’opinió del Síndic de Greuges que un tramvia hauria d’arribar fins a l’Hospitalet de l’Infant. L’alcalde respon que el Síndic no està en contra de desmantellar la via, sinó que creu que hi hauria d’haver tramvia. La regidora A. Garcia pregunta al Sr. Gairal sobre els desfibril·ladors. Aquest respon que l’any vinent n’hi haurà 20, que s’han fet 16 cursos amb 112 persones aprenent la seva utilització. El 2018 hi ha un pressupost de 8.000 €. Actualment hi ha 43 persones apuntades als cursets que són de 6 hores i s’ha enviat cartes a les entitats perquè, si volen, puguin aprofitar aquests cursets. Ara s’hi pot optar des dels 16 anys. Un dels desfibril·ladors es canviarà per un Dopler per no haver d’anar a Miami, en cas de necessitar-lo. També s’anunciarà a les escoles municipals. Imma Margalef pregunta si es preveu una reunió del Consell Escolar Municipal. El regidor E. López respon que veu prioritari les obres a l’Ermita. També comentar que, per atacar el fracàs escolar als IES, es preveuen 4.000 € de l’Estat i que són per quan comenci el nou curs. Es demana per les dades del proper curs que encara no es tenen. Darrera pregunta sobre contractes menors per un import de 7.986 €; es respon que són per APPs, web, etc.

El Sr. Alcalde aixeca la sessió faltant ben poc per tres hores de ple.

20180630 Ple ordinari juny

Top