Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > RESUM DEL PLE ORDINARI DE L’11 DE NOVEMBRE DE 2015

RESUM DEL PLE ORDINARI DE L’11 DE NOVEMBRE DE 2015

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera “Beatet”

21-11-2015

1.- S’aprova l’acta de la sessió anterior del 14 d’octubre.

2.- Es dóna compte dels decrets d’alcaldia del 768 al 864 de 2015.

3.- Es dóna compte dels decrets dels regidors delegats del 329 al 378 de 2015.

4.- Es modifica l’acord de determinació de les dedicacions parcials dels regidors, que encara estava pendent d’estudi. Les retribucions i la dedicació resten així: Yolanda Pérez amb 27.872,22 € anyals amb un 85% de la jornada. Ferran Pellicer amb 30.126,- € anuals amb un 90 %. Josep M. Gairal amb 19.500,00 € anuals amb un 65% de la jornada. CiU i ERC-Am hi van votar en contra com ja van fer al mes de juny.

5.- S’aprova, inicialment, l’ordenança reguladora de l’administració electrònica (és positiu per als veïns ja que permetrà fer gestions online i millorarà l’actuació administrativa.

6.- S’aprova l’expedient de modificació de crèdit número 10/2015. Diners destinats a construir nous nínxols, reparacions i manteniment cementiri, 30.000,00 €. Es destinaran 22.130,00 € a l’enllumenat públic, reparacions i manteniment de béns públics i, per acabar, 27.765,26 € destinats a l’enllumenat de l’institut Joan Miró de Miami.

7.- Afers sobrevinguts: S’aprova sol·licitar un conveni de col·laboració amb ENRESA que permetrà obtenir una subvenció de 27.000 € per a la creació de nous espais per acollir un centre d’emprenedoria i ocupació.

8.- Mocions: se’n presenten 3.
ERC presenta una moció contra els atacs del govern de l’estat a la normativa catalana sobre pobresa energètica (que ajuda els més necessitats). Moció APROVADA per 14 vots a favor (FIC, ERC, CiU, ARA, PSC, MIXT i 1 PLAMIMO) i 2 abstencions (C,s i 1 PLAMIMO). (Ángel Redondo no va poder assistir al Ple).

PSC presenta dues mocions, una en motiu del dia internacional contra la violència de gènere. S’aprova amb 9 vots a favor i 7 abstencions (ERC i CiU s’abstenen justificant la falta d’acord en el redactat de la moció. Resulta evident que ningú podria votar en contra d’aquesta moció). APROVADA.

PSC, 2a moció: defensant la rebaixa de l’IVA cultural que tant afecta la creació, producció i accés a la cultura. APROVADA, amb 13 vots a favor, 2 abstencions i 1 vot en contra de la FIC.

9.- Precs i preguntes. Es tornen a sentir queixes de la deixadesa en moltes zones ajardinades i places públiques. També al casc antic i al solar de l’antic Casino (ja fa uns 10 anys que l’Ajuntament va enderrocar-lo pel perill que representava i encara no està aclarida la situació de dit solar.

ERC es queixa de la situació a la urbanització del Mainou (fa 3 mesos que no tenen enllumenat a la via pública, quan l’Ajuntament va recepcionar dita urbanització a l’octubre de 2014). Veïns i veïnes es queixen que l’Ajuntament no compleix amb els compromisos adquirits quan va rebre la urbanització com a municipal.

L’oposició es queixa perquè se’ls vol limitar les intervencions en els plens adduint que els plenaris duren massa i els grups municipals creuen que, havent-hi 4 grups fora del govern, és molt lògic que potser hi hagi més intervencions i que això ho porta el desig de l’oposició de fiscalitzar el govern i de poder informar la seva gent i la població en general. Voler ser transparents comporta demanar cada cop més informació.

Properament es debatrà el ROM (reglament orgànic municipal) i serà el moment de comprovar el grau de transparència que l’equip de govern voldrà donar a la ciutadania. Transparència sense informació no és possible.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top