Ets aquí
Inici > General > Noticiari > RESTAURADA LA FONT DE LA PLAÇA DE JOAN MIRÓ

RESTAURADA LA FONT DE LA PLAÇA DE JOAN MIRÓ

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]24-02-2015

Dins del marc de millora del nucli antic de Mont-roig, a mitjans de gener d’enguany, dues restauradores de patrimoni de l’empresa RÈCOP de la Selva del Camp, van iniciar els treballs de rehabilitació de la font de la plaça de Joan Miró, que s’han donat per acabats el 23 de febrer.

Aquesta font, que és la més artística i bonica del poble, es va construir l’any 1801.

L’any 1956, quan l’aigua corrent arribà al poble, el serraller local Simó Gras Aguilar, va fer les plaques de metall que envolten els tres brocs de la font.

Els treballs de restauració han consistit en fer, primerament, una bona neteja de les pedres i, a continuació, se’ls ha aplicat una capa de veladura per protegir-les. També s’ha hagut de substituir l’antiga canonada, que era de plom, per una de PVC. Al mateix temps s’han inutilitzat, per motius d’higiene, dos dels tres brocs i només rajarà aigua del broc del mig en prémer un botó que es col•locarà a terra.

Feia anys que les tres cares esculpides a la font estaven molt gastades, per aquest motiu les restauradores les han reconstruït com han pogut, (ja que no es conserven fotografies prou antigues on s’apreciïn com eren originàriament). La rehabilitació s’ha fet utilitzant morter artificial per a restauració.

També s’ha pintat tota la paret del fons d’un color semblant a les pedres del portal i del campanar i, al voltant de la silueta de la font, s’ha perfilat una estreta franja de color blanc per fer-la ressaltar més.

Per sort, aquesta font continuarà conservant el seu aspecte original. No han tingut la mateixa sort altres fonts del poble que, per manca de sensibilitat i de bon gust d’algun representant municipal de passats mandats, han desaparegut per sempre, ja que es van retirar les pedres originals i, al seu lloc, es van col•locar fonts de nova construcció, amb pedres que no mostren la pàtina del temps. La incultura ens ha fet perdre una part important del nostre patrimoni arquitectònic.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

La font restaurada
La font restaurada

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Restaurant la font
Restaurant la font

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Restaurant la font
Restaurant la font

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Broc del mig de la font
Broc del mig de la font

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]pdf[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top