Ets aquí
Inici > General > Història > RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 40 ANYS DE LA CURSA DEL “PAVO”

RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 40 ANYS DE LA CURSA DEL “PAVO”

Miquel Anguera, “Beatet”

01-01-2020

El passat 26 de desembre, Sant Esteve, a les 11 del matí, tingué lloc la tradicional cursa del “pavo”  (gall dindi) que es va celebrar al davant del poliesportiu municipal de la nostra Vila, organitzada per l’Escola de Ciclisme de Mont-roig.

Vuitanta-cinc corredors hi prengueren part, repartits en 5 categories: de 0 a 4 anys (2 voltes curtes), de 5-7 anys  (1 volta llarga), de 8-11 anys (3 voltes), de 12-16 anys (7 voltes) i els més grans de 16 anys (màster), van donar 15 voltes al circuit urbà. La inscripció costava 3 €.

Els col·laboradors d’aquesta cursa tan popular, a part de l’Escola de Ciclisme local foren: Cal Sendra, 500 Watts Cycling, Bon Àrea de Mont-roig i l’Ajuntament de Mont-roig. Cal recordar que els premis servits per Cal Sendra ja no poden ser animals vius, des que es va aprovar la llei de protecció d’animals i ara es lliuren servits al buit.

Fent història, us direm que la primera cursa del Pavo fou el dia de Sant Esteve de 1979 i fou la primera activitat de la Penya Ciclista Mont-roig que aleshores començava les seves sortides en bici i que es va legalitzar l’any 1980.

Molta gent que ja tenim una edat, recordarà les gran sortides ciclistes dels diumenges i dies de festa, quan ens reuníem més de 100 ciclistes (fins a 150 molts dies), repartits en tres grups (petits, mitjans i grans) i que érem l’admiració dels pobles per on passàvem despertant una sana enveja. Corrien els anys vuitanta. Després vingué el velòdrom, estrenat el 1984, i que era la fita dels entrenaments de tots els ciclistes del poble (veterans inclosos), de la comarca i d’altres de veïnes. El Josep Florencio i Tutusaus, un ex-professional molt conegut i estimat al poble, fou el gran artífex del velòdrom (que duu el seu nom) i també ho fou de la fundació de la Penya Ciclista, juntament amb altres membres d’una Junta jove i emprenedora. Tot començà quan el Josep amb la seva família, sortien a passejar els diumenges i dies de festa i s’ajuntaren amb una altra família (Pujol-Anguera) que, al cap de poc temps, amb noves famílies i nous afeccionats al ciclisme que s’hi ajuntaren, s’acabà fundant-se la Penya Ciclista de Mont-roig.

Ara, la mateixa feina de base la fa l’Escola de Ciclisme de Mont-roig que continua promocionant el ciclisme al nostre poble, tot continuant la tradició ciclista que des del 1979 porta el nom de Mont-roig arreu i que els ho cal agrair. Especialment a la família Florencio-Cabré, al Quique Moreno i família i tota l’actual Junta de l’Escola.

Els més petits participant a la Cursa del “Pavo” (foto cedida per l’Escola de Ciclisme)
Participants a la cursa (foto cedida per l’Escola de Ciclisme)
Esperant la sortida (foto cedida per l’Escola de Ciclisme)
Top