Ets aquí
Inici > General > Història > RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 25 ANYS DE L’INTERCANVI MUSICAL DELS GRALLERS DE MONT-ROIG AMB L’ORQUESTRA D’ACORDIONS D’AACH-LINZ (ANY 1995)

RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 25 ANYS DE L’INTERCANVI MUSICAL DELS GRALLERS DE MONT-ROIG AMB L’ORQUESTRA D’ACORDIONS D’AACH-LINZ (ANY 1995)

Miquel Anguera, “Beatet”

24-10-2020

Fa 25 anys que els Grallers de Mont-roig (també amb format grup de folk i amb el nom de D’Un Roig Encès) vam fer un intercanvi musical amb els joves músics alemanys de l’orquestra d’acordions cromàtics d’Aach-Linz a l’estat de Waden Württemberg, al sud d’Alemanya. Aquest intercanvi fou propiciat per l’Ajuntament de Mont-roig.

El mes de juny de 1995, i durant una setmana, els joves alemanys, sota la direcció de Wolfgang Löffler, van estar a Mont-roig fent turisme, coneixences i oferint uns concerts que van agradar moltíssim a la gernació que vam anar a escoltar-los, a la plaça de Joan Miró.

Després, al setembre del mateix any, una setmana abans de la Festa Major de Mont-roig, els Grallers de Mont-roig i una àmplia representació del nostre poble (ajuntament i entitats del poble), vam estar també una setmana a Alemanya a casa seva i vam oferir diversos concerts de gralla i de música folk en diversos llocs de la comarca de Sigmaringen. Noms com Pfüllendorf, Sigmaringen, Aach-Linz, Höhner (la fàbrica d’instruments musicals), Lindt (la famosa xocolata), excursió per visitar l’imponent riu Rin, el llac Constança (Bodensee), i un llar etcètera, encara els tenim guardats a la nostra memòria i recordem amb gran alegria els moments inoblidables que vam passar amb els joves alemanys, les seves famílies, les autoritats d’aquells pobles, les seves recepcions, els concerts, etc.

Recordant, doncs, els 25 anys d’aquelles jornades meravelloses, tant a Mont-roig com a Waden-Württemberg, en volem deixar unes fotografies com a testimonis d’aquells intercanvis culturals i musicals que tant ens van marcar en aquella època.

Per la gent de Mont-roig que hi vam anar, aquest intercanvi fou una experiència molt agradable i inoblidable, però a Europa (Alemanya, França, Itàlia, Txèquia, Regne Unit, etc.) ja era una cosa habitual. Això mereixerà, crec, un posterior petit comentari.

(Podeu trobar un petit record d’aquest intercanvi a Ressò mont-rogenc, núm. 56, IV trimestre de 1995, a la contraportada).

Els Grallers i el grup D’Un Roig Encès esperant una recepció a Sigmaringen
D’Un Roig Encès, històric concert
Catalans i alemanys rebuts a l’Ajuntament
Concert dels Grallers a Maynao
Top