Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > RACÓ HISTÒRIC DE MONS RUBEUS: NINOTS MIRONIANS, 25 ANYS

RACÓ HISTÒRIC DE MONS RUBEUS: NINOTS MIRONIANS, 25 ANYS

Miquel Anguera, “Beatet”

21-09-2018

Fa 25 anys que es van batejar els Ninots mironians. Era el 1993, any del centenari del naixement del genial Joan Miró i l’Ajuntament de Mont-roig d’aleshores, va estar totalment d’acord a crear els Ninots, amb la proposta que feu en Joan Baixas (després de la idea proposada per Martí Rom l’any anterior) que havia treballat amb Joan Miró amb la companyia de la Claca a l’obra “Mori el  Merma” de l’any 1975. Els dibuixos eren de Joan Miró sobre Ubú (titella creat per l’escriptor francès Alfred Jarry).

Els nens i nenes de l’escola Mare de Déu de la Roca de casa nostra van empastifar els Ninots amb la nostra terra rogenca al pati de l’escola i els van ajudar a pintar. Eren els gegants l’Òliba i el Gall i els capgrossos: el Mosquit, Formiga, Carabassa i en Titolot. Després es feu una cercavila única, excepcional i multitudinària recorrent els carrers de la Vila amb la música dels Grallers de Mont-roig. Era el juliol de 1993[1]. Tot just ha fet 25 anys.

Llàstima la forma com van acabar els molt estimats Ninots mironians. Un altre dia ja ho explicarem i recordarem. Avui no toca.

[1] Veure els textos “Els Ninots mironians de Mont-roig” de Martí Rom publicats a la revista “Ressò mont-rogenc” n. 47, pàg. 10 (4r trim. de 1993) i n. 48, pàg. 8 (1r trim. de 1994)

20180922 Ninots mironians 25 anys

Top