Ets aquí
Inici > General > Noticiari > PROCESSÓ DE CORPUS CHRISTI 2016

PROCESSÓ DE CORPUS CHRISTI 2016

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

02-06-2016

El diumenge 29 de maig (després de la celebració eucarística) tingué lloc la tradicional i ancestral processó de Corpus organitzada per la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de la nostra Vila. Els infants, que aquestes darreres setmanes havien fet la Primera Comunió, també hi participaren amb els seus vistosos vestits que hom pot recordar de la seva infantesa. Els Grallers de Mont-roig hi van posar la seva música per fer més amena la manifestació religiosa, acompanyant els gegants del Barri dels 6 Carrers Miquel i Roca que obrien l’especial comitiva. Els feligresos que participaren en la processó també anaren cantant cançons pròpies de la litúrgia del Corpus. L’itinerari fou: plaça de Mn. Gaietà Ivern, carrer de la Pica, d’Amunt, Sant Antoni, Mare de Déu de la Roca, Bisbe Macià, plaça de Joan Miró, carrer Major i altre cop plaça de Mn. Gaietà Ivern.

Es bastiren, per a l’ocasió, cinc altars on la processó s’aturava i mossèn Jimix donava la benedicció a tots els veïns. Els altars estaven a la cruïlla dels carrers de la Pica-Amunt, Sant Antoni-M.D. Roca, Bisbe Macià a l’alçada de la font de la Coma, plaça de Joan Miró i plaça de Mn. Ivern. Processó força participada (però potser mancada d’una mica més  de recolliment).

Cal recordar que la festa de Corpus Christi (cos de Crist, en llatí) fou instaurada pel papa Urbà IV l’any 1262 i és una festa dedicada a l’Eucaristia. Només voldríem recordar que aquesta festa està molt arrelada al Principat i que la més famosa, sens dubte, és a Berga on la Patum ha estat declarada, recentment, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Grallers i processó al c/ del Bisbe Macià
Grallers i processó al c/ del Bisbe Macià

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

L'altar de la font de la Coma
L’ altar de la font de la Coma

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top